El catalanisme és una secta (i de les perilloses).

Diu Escola Valenciana que «negar l’unitat de la llengua és com afirmar que la Terra és plana». És ben curiós que diga això perque ella nega l’unitat de la llengua… llemosina. Recordem que fon en 1906, en el I Congrés de la Llengua Catalana, quan els catalans decidiren que el català ya no era més un dialecte del llemosí sino un idioma diferenciat. Que els catalans parlaven llemosí ho testimonia per eixemple el mític poema Oda a la pàtria (1833) de Bonaventura Carles Aribau a on afirmà ¡cinc vegades! escriure en llemosí. És paradoxal que mos diguen «secessionistes» als valencians en acabant de tot açò.

Que el catalanisme és una secta ho evidencia el to dogmàtic de les seues afirmacions i la seua prèdica esotèrica de països catalans. Una legió de filòlecs-inquisidors et cremarà en la foguera si els discutixes lo que ells en diuen «unitat de la llengua». Yo no negue l’unitat de la llengua catalana, yo lo que negue és que siga la mateixa que la valenciana. «¡Heregia! ¡Heregia! ¡A la foguera!», bramen. Per ad ells lo que acabe de dir és una barbaritat anticientífica. Clar, perque negar que en Valéncia es parla català és com negar que en Portugal es parla gallec. Perque en Portugal es parla gallec ¿veritat, senyor Torquemada?

Si no combregues en les rodes de molí dels pancatalanistes eres un «anticientífic», «vas contra totes les Universitats del món», «afirmes que la Terra és plana», etcétera. Cap argument científic, només bramits histèrics. El món continua girant a pesar de tot i hui inclús la Generalitat de Catalunya reconeix que l’aranés, per eixemple, és una llengua diferent de la catalana. No fa massa anys açò també era anar contra la romanística intergalàctica perque l’aranés era un dialecte del català i negar-ho era com dir que la Terra és plana. Be, hui la Generalitat Catalana diu que la Terra és plana. Quines coses.

Pero discutir en pancatalanistes és inútil. No pensen, no raonen. Només són sectaris en el cervell rentat. Segons ells només pots opinar sobre la llengua si eres filòlec… pero en acabant seguixen a Pompeu Fabra, que ni era filòlec ni era valencià. Si no els dones la raó això et convertix automàticament en «feixista» (encara que sigues republicà i d’esquerres com Vicent Blasco Ibáñez). Ells «no fan política»… per això recolzen als comissaris polítics de l’Acadèmia de Zaplana. Si negues els països catalans «perts els orígens i perts l’identitat». ¿Països catalans?  La secció de ciència-ficció al fondo a la dreta.

Els catalanistes abominen el nom de «Regne de Valéncia» (encara que inclús ells admeten que és la denominació històrica de la nostra pàtria) i preferixen «país valencià» (un paiset més dins dels seus païsus imaginaris). Es pregunten, burlonament, qui és el rei de Valéncia. Segons l’artícul 56.2 de la Constitució Espanyola Felip VI ostenta, ademés del títul de rei d’Espanya, el títul de rei de Valéncia. Lo més curiós és que als catalanistes se’ls ompli la boca parlant de «Principat de Catalunya», un principat de màgia i fantasia. I yo els torne la pregunta: ¿Quí és el príncip de Catalunya? ¿Jordi Pujol?

Com que no s’atrevixen a dir-se obertament catalanistes es disfrassen de «nacionalistes valencians». Un nacionalisme valencià ben curiós perque defén la llengua catalana, la cultura catalana, la bandera catalana, els països catalans i és del Barça. A vore, Joan Fuster era un valencià nacionaliste pero no un nacionaliste valencià igual que Adolf Hitler era un austríac nacionaliste pero no un nacionaliste austríac. Finalment el seu concepte d’independentisme és de traca: sostenen que els valencians serem independents el dia que depengam de Barcelona. Eixe dia serem independents… ¡Clar que sí, guapi!

10 comentarios (+¿añadir los tuyos?)

 1. ALFONSO ZAPATER
  Ene 17, 2018 @ 19:37:20

  Impresionante.
  Vaya pedazo de artículo.
  Comparado al 100 %
  Gracias por tu valentía , y valga la redundancia es de donde debimos VALENTIA tierra de valientes.
  No dejes nunca de publicar
  Un abrazo

  Me gusta

  Responder

 2. J.Ferrer
  Ene 17, 2018 @ 20:08:56

  Moltes gràcies.

  Me gusta

  Responder

 3. Blaveros border line
  Ene 22, 2018 @ 09:40:47

  Ets un IMBÈCIL.
  Feia temps que no llegia tantes rucades.
  Fa por la menjada de cap que us han fotut a València.
  VERGONYA!

  Me gusta

  Responder

  • J.Ferrer
   Ene 28, 2018 @ 18:12:08

   No acostume a publicar els mensages que contenen insults. Pero he fet una excepció en este bròfec perque el seu nivell intelectual és ben representatiu de la secta que és el catalanisme. 0% història, 100% histèria.

   Me gusta

   Responder

 4. Trackback: “El catalanisme és una secta (i de les perilloses)”, per Josué Ferrer
 5. Vero
  Ene 28, 2018 @ 14:36:55

  Y Felipe VI es rey de Valencia por continuidad dinástica con… Jaime I, sí, ese rey que reivindican los pantacatalanistas.
  La viquipèdia está tomada por el pancatalanismo, una pila de mentiras tan increíbles que nadie se las puede creer.
  Los departamentos de filología ‘catalana’ de las universidades valencianas están infestadas de masones pancatalanistas, muchos con carnet de ERC.
  El siglo de oro Valenciano se lo anexionan unilateralmente los pancatalanistas y asignan a Ausiàs March, Joanot Martorell, etc. la entelequia de que escribían en catalán, cuando en aquel siglo en Cataluña apenas había gente que supiese escribir ya fuese en latín, en español, en lemosín, o en catalán.
  Pero necesitan el Reino de Valencia como el aire para justificar sus imposturas de la ‘nación catalana’ que nunca existió. Hasta Murcia fue un reino ‘in illo tempore’, es decir un estado soberano.
  Otra cosa, en el Compromiso de Caspe, la Corona de Aragón, Baleares y el reino de Valencia pactaron y se comprometieron en una alianza que años más tarde crearía España con la unión dinástica de Isabel la Católica y Fernando de Aragón.
  Así que nunca existió ningún ‘colonialismo’ castellano/mesetario.

  Ánimo y enhorabuena, hay que trabajar incansablemente para desenmascarar las imposturas de estos cobardes mentirosos pancatalanistas.

  Me gusta

  Responder

 6. Pedro Fuentes Caballero
  Nov 16, 2020 @ 10:51:03

  Felipe VI, es de España, Felipe V es de Valencia, no hay que confundir

  Me gusta

  Responder

 7. FELIPE IVARS CABELLOS
  Nov 19, 2020 @ 14:43:57

  Porqué no lo publican en castellano/español que lo entendemos todos,en vez de hacerlo en catalán o valenciano que sólo lo entienden algunos. Además el castellano/Español lo hablan 600 millones de personas en todo el mundo.

  Me gusta

  Responder

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: