Imperialisme catala.

catalunya1

Lo dels catalans és algo malaltuç. Yo pense que en el fondo –i per molt que la desprecien- senten un gran complex d’inferioritat cap a Espanya. En el sentit de que Espanya fon una superpotencia fa segles, dispongue al passat d’un imperi de dimensions planetaries a on mai es ponia el Sol. I clar, els catalans, que són envejosos per naturalea, no volen ser menys i tracten de fer un colonialisme de Monopoly, de construir un imperi de mig pèl. El proyecte ya ha canviat de nom tres voltes (Catalunya, Països Catalans, Eurorregio) i el resultat és zero. Ara i ades veem una actitut imperialista cap a Valencia. Catalunya veu a Valencia com la seua particular Cuba.

Primer Pasqual Margall amenaça en portar al tribunal a José Luis Rodríguez Zapatero per dur a Brusseles una versio de la Constitucio Europea traduida al valencià. Despres Josep Lluïs Carod-Rovira amenaça en retirar el recolzament de ERC als presuposts si ZP no retira eixa traduccio o aclarix que l’Idioma Valencià no existix. Despres, Jordi Pujol confessa lo que tots sabiem: que arribà a un acort en Eduardo Zaplana per a fer oficial el catala en el nostre païs, a canvi de donar la governabilitat d’Espanya a José Mª Aznar. I és que tant mireusté, que parla catala en l’intimitat, com Zapatitos i el tripartit nacional-socialiste odien Valencia a mort.

“Són els catalans el lladre de tres mans”, ya ho va dir Francisco de Quevedo. Mos neguen l’aigua, mos diuen que som catalans del Sur i damunt no volen que el Valencià siga una llengua europea. Despres vindran en el rollo de sempre: “que si som germans, que cal cooperar, estar tots junts, que som el mateix poble…” ¡Sort que som el mateix poble perque si no ho arribem a ser no m’imagine lo que mos farien! Si alli en el Nort creuen que a base d’agredir a Valencia, conseguiran la nostra amistat és que estan tocats de l’ala. Els catalans són aixina; imperialistes, llops, pirates, lladres la mentalitat dels quals és “lo meu és meu i lo teu és meu tambe”.

Pero totes estes humillacions mos passen als valencians per votar a la coalicions catalanufes com PSOE-ERC o PP-CIU que sols veuen en Valencia una moneda de canvi entre Madrit i Barcelona. Tot aço es resol fent tres coses. 1er. Votant en massa a la Plataforma Valencianista per a que entre a les Corts. 2on. Fent un referendum a on els valencians dixem claret que volem una Llengua Valenciana independent del catala. 3er. Fent exactament el mateix tipo de politica chantagista que està fent CIU i ERC, de tal modo que els sociates i peperos s’hagen d’agenollar front a la PV. Si ells juguen brut, mosatros tambe. En l’amor i en la guerra tot val.

 

FONT: Llengua Valenciana Sí. 19-11-2004.

—————————————————————————–

¿T’agrada l’articul? Pots llegir molts més com este en el meu llibre PER A OFRENAR NOVES GLORIES A VALENCIA. ¡Fes clic en la portada!

portada-sa-lluna-3a

1 comentario (+¿añadir los tuyos?)

  1. J.Ferrer
    Sep 02, 2014 @ 23:00:01

    articul de 2004

    Me gusta

    Responder

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: