La dictadura de Rita: ¿es pot fer pijor?

rita1

El Cap i Casal cada volta fa més oix. Alli no hi ha valencians; sols equatorians i espanyols, per lo que l’us del Valencià és simbolic. Yo la solc nomenar carinyosament Nueva Albacete. Nomes has de passar-te un dia per a descobrir per qué. La pudor a ceba, el fum dels coches, l’immundicia i els cagallons de gos desperdigats pertot i que deus esquivar pegant bots com en una carrera d’obstaculs, fan de la capital una urbs depriment que fa oix.

El caixco vell ha entrat en un proces de sarajevisacio alarmant. Està tan deteriorat que podria confondre’s en Bosnia perfectament. No ni ha AVE ni inversions per al port i l’Ajuntament està endeutat. No s’amplia el metro i els usuaris patixen les folgues massives d’un sindicat minoritari i mafios. L’alcaldessa Rita Barberà ha promes el Parc Central quatre voltes (1991, 1995, 1999 i 2003) i no s’ha fet res. Quatre ya. I no hi ha quint roïn.

La ciutat ha segut invadida per una legio de gitanos romanesos que exploten als seus fills per a la mendicitat. Els captadors t’aborden per tot arreu. Ningu els repatria. En Russafa els camells venen coca en mitat del carrer a plena llum del dia. Les pobres putes africanes –amenaçades de mort per mafies- van pegant bacs d’ un barri a un atre provocant les ires i el rebuig entre els veïns. Algunes d’elles es prostituixen en el carrer a plena llum del dia.

La cremada de coches és deport nacional. Bandes d’adolescents descervellats es dediquen a cremar vehiculs de nit per pura diversio i maldat. Ya van centenars d’autos i la cosa seguix igual. Els delinqüents s’han fet els amos de la ciutat. Els estirons de bossa de mà i les navaixes en el coll estan a l’orde del dia. La policia brilla per sa absencia. El botellot no dixa dormir als veïns, qui troben vomits en els portals com a recort del dissapte nit.

Davant un panorama com este em pregunte: ¿Es pot fer pijor? I no em referixc a la gestio de l’alcaldessa, que en lo dit abans es qualifica per sí a soles. Em referixc a la de l’oposicio. Perque si Rita fa de la capital del païs una descomunal i pudorosa merda i la gent la continúa votant en massa, dic yo que sera perque l’oposicio ho fa, encara que coste molt de creure, moltissim pijor encara. Pero d’a on no hi ha no es pot traure, que li anem a fer.

 

FONT: Critica Social. 19-11-2004.

—————————————————————————–

¿T’agrada l’articul? Pots llegir molts més com este en el meu llibre PER A OFRENAR NOVES GLORIES A VALENCIA. ¡Fes clic en la portada!

portada-sa-lluna-3a

1 comentario (+¿añadir los tuyos?)

  1. J.Ferrer
    Sep 02, 2014 @ 17:18:24

    artícul de 2004

    Me gusta

    Responder

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: