El Gens Honorable president Albert Fava.

fabra

Argentina és un païs que cotisa molt alt en el meu cor. Tinc amics argentins que m’han tractat molt be i m’han obert moltes portes com a escritor. Em sent en deute en eixe païs. Fa unes semanes charrava en uns missioners argentins que es llamentaven dels mals governants que té eixa patria. «Entre Carlos Menem i el matrimoni Kirchner han arrasat este païs. Quan Cristina Kirchner se’n vaja de la presidencia haura deixat a Argentina feta un solar» -digue u d’ells-. Yo li vaig contestar que les coses sempre poden empijorar: «Imagina’t a Diego Maradona de president d’Argentina. És tan popular que la gent podria votar-lo. Seria la guinda del pastiç. ¡Com a minim en les rodes de premsa mos riuriem molt!».

Traçant paralelismes en el Regne de Valencia, mosatros mos pareixem molt als argentins en el sentit de que som una societat encanallada i corrupta que vota per lladres i en acabant es queixa de que li furten. En estos vint anys el Partido Popular (PP) ha acabat en tot. S’ha carregat la nostra agricultura i industria per a afavorir l’especulacio urbanistica. S’ha carregat l’educacio despedint a mils de professors, retallant les beques i ficant als alumnes en barracons. Ha privatisat la sanitat publica i convertit la salut en un negoci. Ha condenat a mort a la llengua i cultura valencianes al posar la catalanista Academia Valenciana de la Llengua (AVL) dins d’un Estatut (o Carta Colonial) reformat des de Madrit a esquenes del poble.

Em pregunte si el Gens Honorable president de la Generalitat Valenciana, Albert Fava, pot ser la nostra «guinda del pastiç». Un president accidental que no ha segut votat en les urnes i que ara ha de gestionar la quebra del nostre regne. Un soterrador que ha liquidat el nostre sistema financer (Banco de Valencia en mans de La Caixa, Bankia en mans de l’Estat, la CAM en mans del Sabadell, Ruralcaixa en mans de Cajamar) i tancat Radio Televisio Valenciana (RTVV) uns mesos més  tart de que es pronunciara publicament en favor de que TV3 emetera en lo Regne (encara que pronte li regalarà les infraestructures de RTVV a algun amiguet que fara un nou Canal No-Do). Potser lo proxim puga ser la bancarrota del Valencia CF.

El mal que està fent este ninot és demencial: des de propondre que el 9 d’Octubre no es celebre eixe dia a voler retallar la lletra de l’Himne Valencià passant per no reclamar al Govern central el famos deute historic que abans tant exigia a l’anterior govern socialiste. Fava pot ser l’Apocalipsis definitiu, el nostre Armagedon particular puix quan ell se’n vaja nomes quedarà un deute colosal i unes infraestructures surrealistes com parcs tematics, aeroports sense avions o biblioteques sense llibres. Est Ali Babà és el rostre més visible d’una mafia de mangants imputats per mil i una coses (Gürtel, victimes del metro, Carles Fabra, Rafel Blasco…) cansats de furtar en total impunitat en este païs de pandereta.

Quan se’n vagen del poder els peperos, Valencia pareixera un solar. Han fet més mal que una plaga de llagostes perque com a minim una plaga de llagostes arriba a un lloc, l’arrasa i se’n va. Pero els peperos arriben a un lloc, l’arrasen i es queden.  Crec sincerament que si una bomba atomica haguera esclatat en Valencia no haguera segut tan devastadora com esta colla de mafiosos. Tots els Fabra que conec que tenen alguna relacio en Castello (Pompeu, Carles, Albert) han segut fatidics per al nostre poble. Pero Albert Fava pot ser una malediccio biblica, la traca final, el cataclisme definitiu. I com que en la nostra terreta ya no li queda res més per afonar, potser, en una miqueta de sort, afone al Partido Popular.

 

FONT: SOM nº 260. Giner 2014.

4 comentarios (+¿añadir los tuyos?)

 1. mariano
  Ene 02, 2014 @ 09:50:58

  Te han abierto puertas como escritor? tu eres escritor? como no hayan sido las puertas del baño o de la calle…… ala hombre vete a la playa.

  Me gusta

  Responder

 2. Greg
  Ene 02, 2014 @ 10:07:15

  Mariano, dejando de lado que el comentario no solo esté fuera de tono con el texto sino que sea una mera impertinencia.

  Cuantos libros has escrito tu?
  Cuantos has vendido?
  Que carrera hiciste?

  Compara tus respuestas con las del autor y responderás a tus propias preguntas, eres como el típico que critica al entrenador de tal equipo creyéndose que sabe más de fútbol que una persona que ha hecho del deporte su modo de vida, pues este hombre ha hecho de la palabra escrita el equivalente y no te veo a ti con el mismo nivel precisamente.

  Que conste que hay cosas que estaré más de acuerdo o no con Josue pero cuestionar la profesionalidad de una persona sin base alguna para ello es un comportamiento rastrero.

  Me gusta

  Responder

 3. Greg
  Ene 03, 2014 @ 11:14:51

  Josue a cada cual lo suyo, poner en tela de juicio tu trabajo es una mentira malintencionada, al igual que con otros temas que a veces puede que me encienda pero los defiendo a ultranza porque por desgracia los conozco.

  En opiniones políticas a veces estamos más o menos conformes, soy pepero pero consciente de que hay mucha mierda dentro del partido, pero eso en Mallorca pasa con todos los partidos, todos sin excepción despilfarran el dinero impunemente, y lo que han hecho unos de bueno cuando llegan los otros lo deshacen enseguida y a la inversa.

  Me entristece pensar que teneis un nivel de corrupción similar en Valencia, ya que llegas a pensar que es imposible que en el resto del país haya tanta corrupción como tenemos en las islas.

  Me gusta

  Responder

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: