Valéncia o països catalans.

Una nació històrica o una inventada. Un regne o un comtat. Respectar als veïns  o lo meu és meu i lo teu és meu també. Solidaritat o ni una gota d’aigua per als valencians. Dir les coses a la cara o apunyalar per l’esquena. Identitat pròpia o autoodi. Lluitar per lo nostre o defendre lo del veí. Orgull de poble o complex d’inferioritat. GAV o ACPV. Una llengua dolça  com la mel o croar com els renocs. Un idioma propi o un dialecte de merda. Maulet o botifler. Patriota o traïdor.  Miquel Adlert o Joan Fuster. Regne de Valéncia o país valencià. Les Falles o Terra Lliure.  Anfós Ramon o Isabel Clara-Simó. El primer  Segle d’Or d’una llengua neollatina o Mortadelo y Filemón. Raonar en arguments o acusar de «fasciste» a tot el que discrepe de tu. Lliure pensament o la secta del catalanisme. El 9 d’Octubre o Catalunya, una, gran i lliure.  Vicent Savall o Raimon. Valéncia CF o Barça. Paella valenciana o catalana. Ausias March, el gran poeta valencià o Ausias March, poeta català naixcut en Gandia. Veritat o mentira. La Real Senyera o la màrfega. Cap de  ratolí o coa de lleó. Tindre dignitat o llepar culs.

41 comentarios (+¿añadir los tuyos?)

 1. Paco Bou
  Abr 25, 2012 @ 05:23:41

  Com sempre magnific. En quatre paraules definixes la realitat valenciana i l’atac pancatalaniste que estem patint.

  Me gusta

  Responder

 2. chicho lorenzo
  Abr 25, 2012 @ 07:19:58

  En Baleares todavia sufrimos un genocidio catalanista mas atroz, menudos fascistas, Franco a su lado era un democrata.

  Me gusta

  Responder

 3. Albert
  Abr 25, 2012 @ 09:59:51

  Chico Lorenzo!!!! Gran demócrata de la ultradreta de España2000 etc etc, arriba España!!! El pare del motoriste. El seu fill s’avergonyix d’ell.

  TIndrem que triar: Burrera blavera i ultradreta castellana o valencianisme de debó. Per supost Amunt València-Regne-País o Comunitat!!

  Me gusta

  Responder

 4. Nelo
  Abr 25, 2012 @ 12:15:15

  Simplement… ME ENCANTA.
  Sense paraules.

  Me gusta

  Responder

 5. J.Ferrer
  Abr 25, 2012 @ 14:16:42

  Ya està be de facisme pancatalaniste. Mosatros únicament li demanem a Catalunya el mateix respecte que Catalunya li demana a Madrit. Som i serem valencians.

  Me gusta

  Responder

 6. Paco Bou
  Abr 25, 2012 @ 16:09:50

  Per a Albert: «valencianisme de debó» = catalanisme = renegats valencians que volen fermos catalans.
  Antes de parlar de ningú, mirat bé al espill, ya vullgueres tú aplegarli a la sola de la sabata a Chicho, pero només li aplegues baix de la sola si chapa una caguerá de gos.
  I a propósit de la «burrera», la que teniu els pancas, per ignorancia supina, per desconeixer l’història, per renegar de la llengua dels vostres pares i agüelos, i encara més per tindrer al burret com a mascota, que vos representa «de puta mare», no podieu tindrer millor retrato.

  A Josué i als demés: un molt fort abraç.

  Me gusta

  Responder

  • albert
   Abr 25, 2012 @ 16:17:29

   +++++++Per a Albert: “valencianisme de debó” = catalanisme = renegats valencians que volen fermos catalans.++++++++
   Jo vull seguir sent valencià i no castellà com vosatros.
   Per a Paco Bou «valencianisme» es encabotarse en trencar la Llengua Valenciana inventant-se ortografies cada 3 o 4 anys i fomentant la seua mort sabotejant el seu ús.
   El blaverisme es un moviment anti que mai no ha fet res per defendre de debó la nostra autonomia i autoestima.
   Encara recorde al Lizondo diguent que el valencià a l’escola debia de ser voluntari i parlant-li als fills en castellà.

   Jo no tinc cap burro de mascota. M’agrada mes el rat-penat.

   Me gusta

   Responder

   • Paco Bou
    Abr 25, 2012 @ 16:35:31

    Albert, me pareix que no saps on estás, tú lo que vols es ser catalá i fermos al atres també. Pero la barca vos si afona…

    «Una mentira aunque se repita mil veces, sigue siendo mentira»
    (Ghandi)

    Me gusta

  • J.Ferrer
   Abr 25, 2012 @ 16:39:51

   Paco Bou:
   Un atre molt fort abraç per a tu.

   Me gusta

   Responder

 7. J.Ferrer
  Abr 25, 2012 @ 16:34:51

  Albert:
  «Jo vull seguir sent valencià i no castellà com vosatros».

  Per alusions:
  De castellà res, noi. Yo soc valencià i ben valencià. Soc de fet independentiste. No com uns atres, que són dependentistes de Catalunya en lo llingüístic, en lo polític i en lo cultural.

  Ilustra’t un poquet més sobre la nostra història i cultura. El catalanisme se cura llegint.

  Me gusta

  Responder

  • albert
   Abr 25, 2012 @ 16:40:59

   El blaverisme se cura llegint i anant a la Uni.
   FIsn Xavier Casp reconegué que valencià i català son el mateix idioma i l’intentareu agredir.
   La AVL la han creat els representants del poble valencià votats per tots.
   Actualment no hi ha cap diputat a les nostres Corts que vos recolzen.
   Sou marginals.
   Visca València Lliure.

   Me gusta

   Responder

 8. J.Ferrer
  Abr 25, 2012 @ 16:46:36

  La AVL és una acadèmia de comisaris polítics creada per l’espanyol Zaplana. Per lo demés, dona igual les mentires i barbaritats que pugau dir… que si som marginals, que si som analfabets, que si som fascistes, etc, etc,

  Lo mateix dieu fins fa 4 dies de l’aranés, que era un dialecte del català i qui s’atrevira a negar-ho era un anticientífic i demés. I al final no han tingut més collons que reconéixer que l’aranés és una llengua distinta del català.

  A la llarga la veritat sempre aflora. Per això a la llarga el valencià, l’aragonés i el balear tornaran a ser reconeguts com lo que sempre han segut: llengües independents.

  Me gusta

  Responder

 9. Paco Bou
  Abr 25, 2012 @ 17:16:38

  Albert, les mentires tenen les cametes molt curtetes, i per aixó la vostra barca fa agüia, i cada vegá el forat es mes gran.
  No intentes donarmos lliçons sobre la AVL, que tots sabem com es va fer i perqué.
  Dius que «parles i eres valenciá, i que defens la forma de parlar d’açí», pero saps molt bé que aixó que dius no es veritat, t’enganyes tú mateix, pero a mosatros no pots.
  I com ya estic fart de sentirte dir «animalaes», vullc despedirme en un chicotet poema meu:

  No m’enganyes

  Dius que eres valenciá,
  Pero escrius en catalá.
  O ten vas a Cataluña,
  O ten vas a fer la má.

  Me gusta

  Responder

  • albert
   Abr 25, 2012 @ 17:22:12

   Es comprensible que acabeu insultant. No teniu arguments i ningú vos fa cas. Mira en quina ortografia està escrita la web del Valencia CF, com escriuen en Mercadona, en la web de la Junta Central Fallera, etc etc etc etc etc.
   Sou de un altra época.

   Me gusta

   Responder

   • Paco Bou
    Abr 25, 2012 @ 17:31:26

    «Chico Lorenzo!!!! Gran demócrata de la ultradreta de España2000 etc etc, arriba España!!! El pare del motoriste. El seu fill s’avergonyix d’ell.

    TIndrem que triar: Burrera blavera i ultradreta castellana o valencianisme de debó. Per supost Amunt València-Regne-País o Comunitat!!»

    Estos son els teus arguments al entrar. ¿No t’en recordes?

    Me gusta

 10. J.Ferrer
  Abr 25, 2012 @ 17:59:05

  Me gusta

  Responder

 11. Marjaler
  Abr 28, 2012 @ 09:48:23

  De aquella obcecación de finales de los años 70, por parte de la burguesía barcelonina de querer imponer el originario barceloní y el separatismo anexionista en las Universidades de las tres provincias valencianas estos lodos, lodos, que algunos como el tal Albert , agarrados a tan rotunda falsedad histórica han medrado de manera descarada a partir de los años 80.

  La verdadera memoria histórica según se puede comprobar en “Cuadernos Republicanos nº 7,” -en el transcurso de 1932, los señores Unamuno, Ortega, Valera, Sánchez Román, Ruiz Funes, Jiménez de Asúa, Miguel Maura, incluso don Manuel Azaña Presidente por aquellos tiempos de la Republica pensaban ya lo ridículo que resultaba la pretendida lengua propia de la región catalana.

  Me gusta

  Responder

  • algadins
   Abr 29, 2012 @ 10:28:55

   El senyor Marjaler es un nacionalista castellano-espanyol radical d’eixos que els molesta que existixquen altres llengues en la seua sacrosanta Espanya castellana.
   La generació del 98 sí que era ridícula: «Castilla miserable ayer dominadora, envuelta en sus harapos desprecia cuanto ignora».

   Me gusta

   Responder

 12. A.J
  Jun 08, 2012 @ 03:31:00

  No deja de ser curioso que unos nacionalistas ataquen a otros con la palabra fascista que como todo buen conocedor sabrá (ellos no lo son, son ignorantes) es un socialismo nacionalista, o un nacionalsocialismo, como se prefiera.

  De todas formas los nacionalismos periféricos en España son de risa, son nacionalismos de origen burgués(nacieron en la burguesía y siguen interesando a la oligarquía de esas regiones), detrás de ellos sólo se esconden las ansias de su burguesía regional, nacionalismos de la pasta les llamo yo.

  Me gusta

  Responder

 13. J.Ferrer
  Jun 08, 2012 @ 14:18:01

  Cuando un nacionalismo se opone a otro nacionalismo opresor, desempeña un papel de liberación. El nacionalismo catalán pretende robar a todos los pueblos de alrededor y el nacionalismo valenciano simplemente se limita a defender lo que es suyo.

  Me gusta

  Responder

 14. albert
  Jun 08, 2012 @ 14:30:22

  Te has equivocat, quan poses «nacionalismo valenciano» volies posar «nacionalismo español».

  Me gusta

  Responder

 15. J.Ferrer
  Jun 08, 2012 @ 14:36:59

  Albert, soc tan nacionaliste espanyol que soc independentiste. Tant Catalunya com Espanya sou abdós una colla de lladres que no ha portat més que desgràcies al Regne de Valéncia.

  Me gusta

  Responder

 16. Peko
  Jun 21, 2012 @ 03:42:39

  el valenciano, dialecto del catalán esta muerto. Igual pasará con el catalán. Otro idioma inútil para locos nacionalistas. Con el español nos sobra en valencia. Basta del genocidio cultural en Valencia, es una verguenza

  Me gusta

  Responder

  • J.Ferrer
   Jun 21, 2012 @ 08:57:12

   El valencià és una llengua independent des d’abans que existira Espanya. Si no t’agrada i penses que «en l’espanyol mos sobra» millor ves-te’n a viure a Extremadura, Castella, Andalusia o qualsevol d’eixos llocs a on només es parla castellà i a on la riquea i la prosperitat abunden tant.

   Me gusta

   Responder

 17. diefleaudermaus
  Jul 05, 2012 @ 06:03:13

  Ufff.
  Yo como catalan debo vivir engañadisimo, porque no veo ninguno de esos ataques a Valencia.

  Es mas, no conozco a ni un solo independentista, que quiera la independencia de algo mas que Catalunya. Ni Valencia, ni las Baleares, nos importan tanto como creeis.

  Esto me ha hecho muchisima gracia:
  «Albert, soc tan nacionaliste espanyol que soc independentiste. Tant Catalunya com Espanya sou abdós una colla de lladres que no ha portat més que desgràcies al Regne de Valéncia.»

  La culpa siempre de los demas. Gente exactamente igual que tu, es la que culpa a Madrid por las chapuzas del tripartito.
  A vuestros politicos los elegis vosotros. Si es tu casa la que va mal, no culpes al vecino.

  Y otra cita mas:
  «Cuando un nacionalismo se opone a otro nacionalismo opresor, desempeña un papel de liberación. El nacionalismo catalán pretende robar a todos los pueblos de alrededor y el nacionalismo valenciano simplemente se limita a defender lo que es suyo.»

  La risión.
  Todos los nacionalismo se basan en el odio hacia alguien. El español hacia los que quieren romper España, el ctalan hacia Madrid que les roba, y el Valenciano hacia los catalanes que se ve que tambien roban, aunque no se como, ya que una comunidad no tiene mas poder legal que otra, y el único con bastante poder para robaros seria el gobierno central.

  Yo soy independentista, pero no porque crea que soy mejor o peor que nadie. Simplemente veo que el modelo español lleva dando bandazos desde el 79, y nadie mueve un dedo por arreglarlo.
  Curiosamente un estado federal, en el que cada comunidad fuese responsable de si misma, seria igual de buena para Catalunya que para Valencia, ya que asi os librariais de nuestros continuos «robos».

  Ademas, gente de tantas comunidades nos ha dicho ya que estarian mejor sin nosotros, que ya casi me lo creo.

  Me gusta

  Responder

  • J.Ferrer
   Jul 07, 2012 @ 12:16:46

   diefleaudermaus:

   Es normal que no veas los ataques a Valencia. La visión de las cosas es distinta cuando vives en la metrópolis es diferente a la de cuando vives en la colonia.

   Por lo demás, sólo te puedo decir que el día que Cataluña se independice (ojalá fuera hoy mismo) brindaré con cava valenciano por vosotros. Porque definitivamente estaremos mejor sin vosotros.

   Me gusta

   Responder

 18. diefleaudermaus
  Ago 09, 2012 @ 17:26:21

  Jeje.
  Me gusta que toques el tema del cava, porque me toca de cerca.
  No teneis ni idea de las veces que habeis brindado con cava valenciano, o extremeño, y era Freixenet.
  Por otra parte, es una chorrada que, si te gusta el cava, no brindes con el que mas te guste (el mejor cava del mundo, según revistas internacionales, esta en el Penedes).
  No mezcles politica con gastronomia, que suena de un radical que asusta. Te lo dice un independentista, al que si le regalan un jamón de Guijuelo, no va a decir que no 😉
  Que antes de catalanes o valencianos, somos personas.

  Y lo de que estareis mejor sin nosotros…
  A lo mejor es que los politicos no quieren que Catalunya se separe por amor a su tierra, y no a la pasta que genera. Que Valencia este mejor no lo se, pero que el conjunto de España estara peor, no lo duda nadie. Por eso el PP prefiere joderos, y jodernos a catalanes y valencianos por igual, antes de crear un corredor Mediterraneo avalado por Bruselas.
  Asi las gasta España.

  Me gusta

  Responder

 19. Paco Bou
  Ago 09, 2012 @ 22:19:12

  Josué, per lo vist ho fas be, ya que els atacs de les «arradios sense piles» son ben seguits.
  En quant al tema del cava, no podem negar que els catalans son bons, pero desde que está el cava valenciá han perdut mercat. No de baes els valencians han segut reconeguts els ultims anys com els millors del mon en tastaes a çegues.

  Al señor Peko vullc dirli que el valenciá está mes viu de lo que es pensa, que veja els programes de Canal Noi acatalanats i vorá que quant ixen al carrer la gent parla el valenciá de sempre, el bó, no el acatalanat de la TV, encara que vullguen corregirlo en subtituls.

  Diefle… la mayoría de los catalanes son buenas personas, pero los pancatalanistas no tienen esa categoría, son Nazi-anolistos abducidos por el Fuhrer Mas, y antes por los otros nada honorables que se creen el ombligo del mundo con sus mentiras y falsedades. Mira si son ignorantes.

  Ojalá el corredor Mediterráneu el façen per Aragó i no per la costa, que després dirán que l’han pagat ells.

  Me gusta

  Responder

  • algadins
   Ago 10, 2012 @ 13:47:20

   Pacooo, vius en un altra época, a vore si protestes contra tots els que tenen les seues webs en «català» com per eixemple el Valencia CF, Mercadona, La Junta Central Fallera etc etc etc… Catalanistessssssssss!!!!!!!

   Me gusta

   Responder

   • Paco Bou
    Ago 10, 2012 @ 14:58:19

    Algadins, escriuré i protestaré en contra de lo que en vinga en gana a MÍ, no de lo que tú vullgues o m’ordenes.
    Veus com eres un Nazionaliste dictador !!!!
    Quí collons eres tú per a manarme res a mí ????
    Vos si veu enseguideta la ploma i quedeu en el cul al aire !!!!

    Me gusta

   • algadins
    Ago 10, 2012 @ 15:03:18

    Que, qué? Ahí tú, moderat, demócrata! Un aplaudiment: Plas, plas, plas!!

    Me gusta

 20. algadins
  Ago 10, 2012 @ 13:56:36

  S’escriu: «Die Fledermaus» (el rat penat en alemany)

  Me gusta

  Responder

 21. Algú
  Oct 14, 2012 @ 01:18:37

  He llegit tots els comentaris i em fan vergonya. Vergonya perquè un independentista català està parlant en castellà, i vergonya perquè els valencians diuen tindre una llengua diferent a la catalana, quan en el fons saben perfectament que és la mateixa. No vull parlar del català de l’interior de Catalunya, que és el mateix que el nostre perquè és molt llarg. No obstant això, he de dir que els meus iaios, en un poble de València perdut per les muntanyes no ha rebut eixos «atacs catalanistes» en la vida perquè no van tindre l’oportunitat d’anar a l’escola i no deien eixes «espardenyaes» que veig per ací. És molt trist que els valencians ens fotem d’hòsties mentre l’expol·liació madrilenya, castellana, andalusa… continua.
  Al tio eixe (no l’insultaré perquè no puc fer-ho) que diu que a València es parla castellà, només puc dir-li que al Regne de València no es parla en castellà, i que si vol parlar-lo, ja pot anar-se’n d’ací.

  Josué, sé que en un futur et passarà com a Vicent Flor, que tot caurà de madur i voràs que és una llàstima dividir una llengua que és la mateixa. Els andalusos, argentins, xilens, mexicans… saben que parlen castellà i ni ho dubten. No sé quina raó hi ha per dubtar-ho ací a València. Per política, pot ser?. No serà perquè no hauràs llegit texts catalans sense cap problema…

  Salutacions a tots.

  Me gusta

  Responder

  • J.Ferrer
   Oct 14, 2012 @ 14:01:57

   Si hi ha algun «secessionista», algú que ha «dividit» la llengua ha segut els catalans. No de broma els catalans varen decidir que el català deixara de ser un dialecte del llemosí per a convertir-se en una llengua independent. Fon en el I Congrés de la Llengua Catalana en 1906.
   Si els catalans poden eixercir el seu dret d’autodeterminació cultural, també els valencians podem fer-ho.

   Me gusta

   Responder

   • Daniel Grana Arboleya
    Nov 05, 2012 @ 14:26:02

    Molt d’acord amb tu. Fins i tot aceptant que català i valencià són el mateix (ja sé que no és així) aixó no faria catalans als valecians, de la mateixa forma que els austriacs no són alemanys. Aquesta mania de dibuixar «nacions» en el map des de criteris llingüístics em fa por.

    Me gusta

 22. J.Ferrer
  Nov 05, 2012 @ 14:45:11

  Correcte Daniel. Ves a Dublin i li dius als d’allí que com parlen anglés no són irlandesos sino anglesos. D’ahí directament a l’hospital.

  Me gusta

  Responder

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: