Estatut d’autonomia, carta colonial.

111 pacte3cp

Ya n’hi ha Estatut. Un Estatut fet des de Madrit a esquenes dels valencians. Un Estatut de minims que mos ha usat als valencians com a conills d’Indies per a detindre les aspiracions autonomistes de les atres comunitats. Com ha dit Felip Puig, portaveu de Convergencia i Unio (CIU): “És un intent d’actualisar el cafe per a tots i damunt esta volta descafeinat”. Un Estatut que és una burla per als valencians, que s’ha fet de pressa i corrent com en 1982.

Entre lo positiu destaca la consideracio de nacionalitat historica, la recuperacio del dret foral aixina com la capacitat de dissoldre les Corts anticipadament. Uns exits que podrien ser considerats com a tals en 1982, no hui. La famosa “clausula magica” que es trague de la manega Paquito Camps tan sols evidencia l’incapacitat dels politics valencians per a obtindre una competencia si esta no ha segut obtinguda primer per catalans o vascs.

Entre lo negatiu es mante la barrera del 5%, no s’assegura la finançacio, no hi ha Agencia Tributaria propia, ni un Tribunal Suprem Valencià i s’ha perdut una oportunitat historica per a reivindicar l’independencia de l’Idioma Valencià, una fiscalitat foral com la d’Euskadi o Navarra, o l’eliminacio de les provincies per a que estes siguen substituïdes per comarques, lo qual honraria a la nostra historia i aportaria vertebracio nacional al païs.

Pero lo pijor és que des de la Generalitat Catalano-Valenciana s’han fet tots els esforços per a incloure l’Academia Valenciana de la Llengua Catalana (AVLLC) en l’Estatut, els membres de la qual seran triats per acort de 2/3 de les Corts. Parlant en cristia: PP i PSPV han oficialisat el catala via estatutaria. Aixo sí, politics i prensa s’han cuidat molt de silenciar este detall; no siga cosa que el poble valencià s’escarote i no mos vote més.

Yo, en lo personal, eixercire eixe dret natural inherent a tots els seres humans que és l’objeccio de conciencia i la desobediencia civil. Entenc que un Estatut que fa oficial el catala en Valencia quan el 70% dels valencians diu que el Valencià i el catala són dos llengües distintes (CIS de 2004) és una traïcio al poble. Una llei injusta no és llei, i per tant no cal obedir-la. Ad este nou Estatut li donare un bon us en una nit de diarrea per a ya sabeu qué.

 

FONT: Llengua Valenciana Sí. 31-5-2005.

—————————————————————————–

¿T’agrada l’articul? Pots llegir molts més com este en el meu llibre PER A OFRENAR NOVES GLORIES A VALENCIA. ¡Fes clic en la portada!

portada-sa-lluna-3a

2 comentarios (+¿añadir los tuyos?)

 1. J.Ferrer
  Ene 03, 2015 @ 20:44:57

  articul de 2005

  Me gusta

  Responder

 2. Pedro Moñino Mendoza
  Ene 04, 2015 @ 21:49:56

  Sí que és ben curiós un valencianista no «pepero»… fins ara desconeixia totalment la seva existència…

  Me gusta

  Responder

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: