Prejuïns dels catalans cap a Valencia.

112 polaco

Lo bo de ficar el correu-e a disposicio dels llectors és que m’escriuen i opinen sobre els meus articuls. Un dels llectors, un chic molt educat de Girona, em mostra que els catalans tenen prejuïns cap a Valencia. I si destaque estos prejuïns és més que res perque pense que són comuns a molts catalans, no sols a aquell chic.

¿PER QUÉ MOS ODIEN?
Hi ha molts catalans que no entenen el sentiment d’odi que hi ha en Valencia cap a Catalunya. Diuen que no mos han fet res per a que els odiem. A mi em recorda molt a eixa actitut de molts estadounidencs que en tota perplexitat es pregunten a sí mateixos per qué hi ha tant d’antiamericanisme en el món. “¿Per qué mos odien en Iraq? ¡Pero si hem anat a lliberar-los! ¿I cóm mos ho paguen? ¡Intentant assessinar-mos! ¡No entenc per qué eixe odi!”. No parlem d’odi irracional sino de que tant Estats Units com Catalunya són pobles imperialistes que volen quedar-se en lo que no és seu. Per aço Catalunya és odiada pels pobles veïns i Estats Units per tot lo món.

ENVEJA DE CATALUNYA.
Uns atres diuen que en Valencia hi ha tant d’anticatalanisme perque els valencians tenim enveja de Catalunya. Yo pense que el valencià és un poble que no destaca per ser envejos pero ficats a ser-ho dic yo que sería més llogic tindre cels d’Estats Units, Alemanya, Italia o Japo abans que de Catalunya. ¿O és que Catalunya és ara un païs tan important a nivell mundial com per a que tots li tingam enveja? Els catalans no tenen la renda per capita de Luxemburc, ni la democracia directa de Suïssa, ni el petroleu de Veneçuela, ni el tamany de Canada, ni la tecnologia punta de Japo… En tots els respectes… No es pot tindre enveja d’un païs que no destaca en res.

VALENCIA, POBLE FACHA.
Als valencians se mos considera un poble facha, carca, pepero, de l’Opus, folcloric, envejos, acomplexat, oixos, espanyolero, botifler i un llarc etcetera. Lo que em pregunte és… Si tant d’oix fem ¿per qué insistixen, erre que erre, en federar-se en mosatros? No ho entenc. Perque si a mi no em cau be el meu veï no li proponc que se’n vinga a viure al meu pis. Lo ben cert és que darrere de la suposta germanor de valencians i catalans sols hi ha una intencio d’expansionisme colonialista, un proyecte -el de la Gran Catalunya- que recorda massa al de la Gran Servia de Slobodan Milosevic o a la Gran Alemanya d’Adolf Hitler. I com diu el lema: ¡nazis no!

Per lo tant, amics catalans, ni odis oligofrenics ni rancies enveges ni ultradretes neofraquistes. Tot aixo és el fruit dels prejuïns. Els valencians lo unic que volem és viure tranquilament, sense ingerencies de fòra, sense Eurorregions, ni Comunitats Nacionals Catalanes, ni països catalans. Nomes volem que mos dixeu viure en pau.

 

FONT: Llengua Valenciana Sí. 7-6-2005.

—————————————————————————–

¿T’agrada l’articul? Pots llegir molts més com este en el meu llibre PER A OFRENAR NOVES GLORIES A VALENCIA. ¡Fes clic en la portada!

portada-sa-lluna-3a

5 comentarios (+¿añadir los tuyos?)

 1. J.Ferrer
  Ene 04, 2015 @ 09:18:28

  articul de 2005

  Me gusta

  Responder

 2. El Cid Campeador
  Ene 04, 2015 @ 11:25:05

  ¿Enveja el poble valencià als catalans? No, ¿Per qué tindriem que tindre enveja d’ells? Pero, si tot lo que tenen és furtat als veïns.
  ¿Odi el poble valencià als catalans? No, el que passa és que si es quedaren en sa casa i promogueren lo d’ells sense furtar res, açò no passaria.
  ¿El poble valencià facha? No, ací n’hi ha gent de ideologies molt diferents. I si nosatros som faches, ¿qué són ells? Usurpadors, manipuladors, lladres, cacics, dictadors, etc…….. I damunt els roïns nosatros, ¿per qué? Ah, si clar, és que ho diuen ells i la paraula d’ells és paraula de Deu. Amén.
  Defendre ta casa dels furts constants, defendre ta casa de la manipulació constant, defendre ta casa de l’imperialisme, defendre ta casa dels atacs constants, això és de ser faches i envejosos, en acabant ¿cóm es definix als que te volen sometre a la seua voluntat, als que te furten fins l’aire que respires, als que te volen anular com a Poble Lliure i Sobirà? ¿Cóm?

  Me gusta

  Responder

 3. J.Ferrer
  Ene 04, 2015 @ 14:25:28

  100% d’acort.

  Me gusta

  Responder

 4. Luis Jaime
  Ene 05, 2015 @ 00:08:56

  Mare meua! sempre en els matexos temes! Teniu vosaltres més odis que els catalans a nosaltros. Deixeu de parlar sempre de lo mateix que feu fastic.

  Me gusta

  Responder

 5. Victor Llopis
  Ene 05, 2015 @ 14:56:05

  Escolta Luis Jaime: ¿Qui s’ha ficat primer en casa de l’atre? ¿Qui vol que formem part dels delirants «payassos catalans»? ¿Qui vol l’unificacio de les llengües? ¿Qui s’ha fabricat una falsa història? ¿Qui renega de sa nacionalitat espanyola? Perque mosatros……els valencians……..¡¡ está clar que no.!!

  Me gusta

  Responder

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: