TV3: una televisió al servici de l’Imperi.

Cada quatre anys els valencians assistim a un deja vu que es repetix en puntualitat britànica. Sempre que arriben les eleccions autonòmiques, el Partido Popular (PP) arbora la seua Real Senyera i comença a sancionar a Acció Cultural del País Català (ACPC) pels repetidors illegals de TV3 que té instalats en el nostre regne.

A voltes ocorren coses molt divertides: com impondre una multa i dies després concedir a Acció Cultural una subvenció que supera la quantia de la sanció. En el fondo, és tot una maniobra de pressió per part de la Generalitat Valenciana per a obtindre per part de l’Estat un nou múltiplex per a obtindre més canals afins al règim.

Alguns grupúsculs han clamat en contra del tancament dels repetidors i la prensa més sensacionalista ho ha tildat d’atac contra la llibertat d’expressió. Dic grupúsculs perque la catalana ací no la veu ningú. En giner de 2011 TV3 tingué una quota de pantalla del 0,3% en Valéncia. Canal 9 per contra no es pot vore per allà.

Com explica l’autor José Donís, TV3 s’ha emitit en Valéncia durant més de 25 anys. Canal 9 se va emetre en Catalunya durant un any i set mesos, desde el 19 d’Agost de 2008 fins al 19 de Març de 2010. Abans de que els catalans apagaren la senyal, Canal 9 tenia una audiència de 0,6% allà per un 0,5% de TV3 ací (Febrer 2010).

Pero la qüestió de fondo és que TV3 és una televisió colonial que no respecta les nostres senyes d’identitat i mos engloba en l’entelèquia imperialista dels països catalans. El mapa de l’orage a on TV3 mostra a Valéncia, Balears, Aragó Oriental, Andorra i El Rosselló com si foren parts integrants de Catalunya és senzillament delirant.

Ningú permetria que Marroc instalara repetidors en Ceuta i Melilla per a dir a estos pobles que són marroquins. ¿Per qué hem de consentir que els catalans posen la seua televisió colonial en el nostre territori per a que mos insulten des d’ella? ¿Per qué el PP no defén als valencians i únicament ataca TV3 quan toca votar?

¿Per qué els catalanistes, que van de demòcrates per la vida, no defenen l’instalació de repetidors de TeleMadrid en Catalunya?  ¿Ni denuncien que Canal 9 no es puga sintonisar allà dalt? Este malensomi és un deja vu que torna cada quatre anys. Pero als caradures que el protagonisen mos toca aguantar-los tots els dies.

11 comentarios (+¿añadir los tuyos?)

 1. Andrés
  Mar 07, 2011 @ 14:43:28

  A mí me parece que el problema no existiría si las televisiones se financiasen con fondos privados, a través del patronazgo, la publicidad y la compraventa de derechos de emisión, por ejemplo.

  El mismo problema de la TV3 en Valencia existe en otros lados. La TVG y el resto de canales públicos y privados de ámbito español se emiten a través del Miño hacia el norte de Portugal. Hace unos días sectores nacionalistas se quejaban de que los gallegos no podían sintonizar las cadenas televisivas portuguesas. Realmente lo que buscan es que el gobierno regional les dé fondos para poderse permitir el capricho de ver la RTP, aún cuando no tendría una cuota de mercado marginal. A A3 y a T5 no les hace falta dinero público para que les salga rentable emitir en Portugal, aunque sea a través de repetidores sitos en la «Raia» orensana, en Ciudad Rodrigo o en Badajoz. Los portugueses consumen relativamente bastante televisión extranjera, no sólo española. En este lado de la frontera no ocurre lo mismo. Vaya si no ocurre, que han echado el cierre a CNN + -cadena francoamericana- por falta de audiencia.

  Me gusta

  Responder

  • J.Ferrer
   Mar 07, 2011 @ 15:26:26

   Hombre, la realidad es que en tiempos de crisis como estos privatizar las radios y televisiones públicas no estaría mal. Total, para la basura que ofrecen…

   Otra buena opción sería que las TV públicas se rigieran con criterios económicos eficientes… Telecinco y Antena 3 son rentables… También lo podrían ser los canales públicos si no fuesen usados como el cortijo del gobierno de turno.

   Te recomiendo este artículo acerca de Canal 9. Los datos son impresionantes:

   http://www.sentandreu.com/2011/01/los-enchufes-que-funden-canal-9.html

   Me gusta

   Responder

 2. frei
  Mar 20, 2011 @ 19:34:13

  A mi el que em sembla és que qui diu que TV3 és imperialista té una percepció de la realitat bastant distorsionada. En primer lloc, quin concepte té de l’adjectiu ‘imperialista’. En segon lloc, no reconéixer que català i valencià és la mateixa llengua es com reconéixer que l’aigua de Font Vella i la de Bezoya no són aigua les dues (cadascuna amb les seues particularitats minerals…), deixaran de ser-ho. Però crec que més lluny d’intentar convéncer a ningú, els remet a la història, a la lingüística, a les convencions gramaticals, etc. Si fins i tot el DRAE -entrada ‘valenciano’- ho reconeix, que ja és difícil… Odis i autoodis a banda, lluny dels manuals d’estil de totes dues, veig com el de la TV3 és coherent i compta amb tot el domini lingüístic -punt de vista científic de la llengua- i parteix de plantejaments moderns i més o menys lliures dels seus professionals, mentre que el de Canal 9 el manual d’estil és que cadascú pot dir el que li toque dir sense cura ni criteri lingüístic, quina credibilitat pot tenir el que diuen? Podeu imaginar els locutors de TVE dient ‘salío’ o ‘merendao’ o ‘pos’ (pues)… com que no… doncs això és el que passa a a C9, sense comentar el contingut dels noticiaris ni la qualitat dels programes (-10 de puntuació, vaja)… com voleu que no demandem un mitjà en la llengua normalitzada, moderna i de continguts que ens vegem reflectits els qui sí ens identifiquem…
  Finalment, les dades que doneu sobre l’interés de TV3 al País Valencià que tinc jo no són el 0,5% que doneu… ben al contrari, el que passa és que com pot ser que estiguem més interessats els valencians en TV3 que en C9…Però així és.
  El que passa és que l’anticatalisme que s’ha escampat ha quallat entre alguns que estàveu disposats a rebre’l, però no es tracta sinó d’un prejudici dirigit sense cap trellat històric ni lingüístic… ara bé, com deia A. Einstein «és més fàcil desintegrar l’àtom que un prejudici», que li farem!

  Me gusta

  Responder

 3. frei
  Mar 20, 2011 @ 20:18:18

  Per cert, ho oblidava: un post poc sospitós de provenir de «l’imperialisme català»: http://goo.gl/0V585
  Ànim i esperem molts que reflexioneu un poc abans d’escriure coses serioses, si voleu que us escolte o us llija algú amb interés.

  Me gusta

  Responder

 4. Alcoy
  Mar 21, 2011 @ 05:37:03

  Sí, és veritat. No hi ha cap imperialisme català. Només cal vore el mapa de la fotografia XD.

  Me gusta

  Responder

 5. Shaq
  Mar 24, 2011 @ 23:35:11

  Tv3 l’unic que fa es informació, informa a tota la gent que la veu, i sempre ha mostrat una atenció cap al País Valencià, l’Aragó i Balears, tots parlen la mateixa llengua i molta gent va aprendre la llengua mirant TV3 com Bola de Drac, Tres pics i repicó, Gol a Gol…

  Me gusta

  Responder

 6. Alcoy
  Mar 25, 2011 @ 17:35:18

  L’àmbit de les televisions autonómiques és un àmbit, valga la redundància, autonòmic. En cap cas llingüístic ni de cap atre tipo. En el mapa de l’orage de TeleMadrid no ix Extremadura ni Andalusia. No hi ha cap raó per a que TV3 supere el seu àmbit autonòmic. Tot lo demés és imperialisme.

  Me gusta

  Responder

 7. Juan Carlos
  Sep 02, 2011 @ 14:21:14

  Sr. Ferrer, le ruego que no meta a Ceuta y a Melilla entre sus comentarios, bastante desafortunados por cierto: Son temas completamente distintos.

  Me gusta

  Responder

 8. Algu
  Sep 03, 2011 @ 12:23:14

  Para todos: El catalanismo es una estrategia desde Madrid para negar la lengua, cultura, historia y nación valencianas. En Catalunya tiene su sentido conservador, pero en Valencia su sentido estratégico.

  El catalanismo hace lo que el españolismo no se atreve a hacer. Lo saben hasta en mi pueblo.

  Me gusta

  Responder

 9. Juan sin tierra
  Oct 05, 2011 @ 08:16:32

  Frei, los catalanistas habéis creado un odio profundo del resto de los españoles hacia Cataluña, y no contentos con ésto, lo seguís alimentando. Estáis haciendo lo mismito que hizo Hitler, anexionándose los territorios de los países vecinos con la excusa que hablaban el mimo idioma. Menos mal que no matáis judíos, aunque apoyáis a las sangrientas y asesinas bandas terroristas de Terra Lliure y ETA.
  En cuanto a la historia que tú nos quieres remitir, supongo que te referirás a la que habéis tergiversado y manipulado, porque la VERDADERA HISTORIA no es la nos queréis hacer tragar con lo de la inexistente CORONA CATALANO-ARAGONESA, que hasta RTVE ha tenido que pedir disculpas por la mentira.
  Y no pierdo más tiempo en contestar a un ¿valenciano? renegado, porque lo que has escrito es de verdadero descojone, sin ninguna base científica, eso sí, rigurosa, porque el adoctrinamiento al que habéis sido sometidos lo cumplís a rajatabla.
  Salut y força.

  Me gusta

  Responder

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: