Els valencians, una atra volta campeons d’Europa de pilota.

El campeonat europeu de pilota a mà celebrat  en el Regne de Valéncia  ya ha finalisat. Europilota 2010 ha segut un gran èxit a tots els nivells: deportiu, organisatiu i de promoció. A nivell deportiu la Selecció Valenciana ha conseguit tres títuls de campeó (Absolut, Joc Internacional i Galocha) i tres títuls de subcampeó (One Wall masculí, One Wall femení i llargues). Ha segut un èxit total, sobretot si tenim en conte que cada any hi ha més competitivitat entre les potències. Ademés, més de 15.000 aficionats han seguit la competició estos sis dies.

Europilota 2010 ha segut qualificada per totes les federacions i prensa d’Europa com el millor acontenyiment internacional de pilota a mà de l’història dels mundials i europeus. S’ha degut en part a les flamants instalacions que han maravellat a tots els aficionats i deportistes (en especial, la Ciutat de la Pilota de Montcada). L’image de la nostra terra s’ha vist molt reforçada en tota Europa. Tot açò nos ha de servir com estímul per a seguir promocionant tot lo nostre i aixina despertar l’admiració de tot lo món. Defendre tot lo nostre: eixe és el camí que cal seguir.

Si els valencians férem en la política igual que en la pilota, votaríem massivament per partits que es dedicaren a la defensa de lo propi. Si férem lo mateix en l’economia consumiríem preferentment productes valencians, contractaríem els servicis d’empreses i treballadors valencians, tindríem el tren d’alta velocitat, la fiscalitat  foral o el transvàs del riu Ebre. Si férem lo mateix ab la llengua, tornaríem a tindre una llengua culta i forta, indiscutiblement independent, i prolífica en escritors i obres mestres. Si férem astò mos tractaria en respecte tot lo món.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: