El procés català: història d’una estafa.

¿Serà Catalunya un estat independent pròximament? Molt s’està parlant d’este tema. I des de fa temps. Yo trobe, no obstant, que estem davant d’una calculada escenificació teatral que no durà a cap banda. No a curt determini. Hem assistit en poc de temps a moltes elecciones autonòmiques (2010, 2012, 2015). En totes hi havia una majoria nacionalista en el Parlament. Pero en cap d’elles s’ha proclamat el tan anhelat Estat Català.

En els últims anys hem assistit a enormes manifestacions sobiranistes en Catalunya. Algunes de més d’un milló de persones. Potser de més de dos. També hi ha hagut manifestacions contràries al dret a decidir i l’independència de Catalunya, pero estes han segut molt més reduïdes en participants. És evident que en el carrer hi ha una majoria independentista. ¿Potser s’ha aprofitat això per a proclamar l’independència? No.

Des de 2009 fins a l’actualitat hi ha hagut diverses consultes populars. La primera fon la d’Arenys de Munt, al 2009. Molts Ajuntaments han celebrat consultes semblants. En 2014 se feu una a nivell de tota Catalunya. El resultat sempre ha segut el mateix: sí a l’independència. Aixina i tot, en lloc de proclamar-la, l’actual administració catalana opta, com un deja-vu, per tornar a convocar una nova consulta. Torna-li la trompa al chic.

Catalunya ha entrat en un bucle que es repetix fins a l’infinit. Eleccions autonòmiques –> Manifestacions independentistes –> Consulta popular –> Demanar l’independència a Espanya –> Espanya diu que no –> Eleccions autonòmiques. De manifestació en manifestació, en consulta en consulta, d’eleccions en eleccions. Si tenen majoria en el carrer, en les urnes i en el Parlament… ¿per qué no proclamen l’independència ya d’una?

Trobe que el Govern català no pensa en proclamar l’independència unilateralment. I eixa és l’única manera, perque si has d’esperar a que el Govern de Mariano Rajoy et diga que sí, com diu la cançò dels Panchos: pasarán más de mil años, muchos más…  Junts pel Sí (JxSí) fa servir el tema de l’independència únicament per a perpetuar-se en el poder i per a tapar les seues vergonyes, els seus imputats, els seus 3%.

Els catalans van de farol i en Madrit ho saben. Estos patriotes són catalans de cor pero andorrans de bojaca. ¿Algú s’imagina a esta tropa fent una declaració unilateral d’independència sabent que des de Madrit enviaran la Guàrdia Civil i els tancs? ¿Algú s’imagina a Jordi Pujol, a Artur Mas, a Carles Puigdemont o a Oriol Junqueras disposts a martirisar-se i anar a presó per la causa, a l’estil Nelson Mandela? Yo tampoc.

6 comentarios (+¿añadir los tuyos?)

 1. SirSer
  Abr 27, 2017 @ 13:18:17

  «perque si has d’esperar a que el Govern de Mariano Rajoy et diga que sí…»
  El gobierno de Rajoy, efectivamente, no va autorizar la Secesión (esta es la palabra correcta) de Cataluña.
  ¿De verdad piensas que pudiera haber alguno que la autorizara ?

  Me gusta

  Responder

  • J.Ferrer
   Abr 27, 2017 @ 14:33:24

   Dinamarca, Estados Unidos, Reino Unido o Canadá han autorizado la realización de referéndums de autodeterminación en algunas partes de sus territorios (que en algunos casos, dependiendo del resultado, han producido secesiones y en otros no). Todo de forma pacífica, democrática, libre, civilizada.

   En España por contra si pides hacer lo mismo te amenazan con mandarte a los tanques.

   Se nota la diferencia entre el Primer Mundo y el Tercero.

   Me gusta

   Responder

  • J.Ferrer
   Abr 27, 2017 @ 14:35:38

   Creo que el único presidente de España (si llegara a serlo) que quizás (quizás, repito) lo autorizara sería Pablo Iglesias. Y no estoy seguro del todo.

   Me gusta

   Responder

 2. SirSer
  Abr 28, 2017 @ 10:35:54

  Pues yo de lo que estoy seguro (o casi) es que ningún presidente de Gobierno español quiera pasar a la historia como el Presidente con el que España se «rompió»
  Los territorios que mencionas en los que se han realizado algún referendum para decidir sobre algún tipo de soberanía o administración, no tienen paralelismos con el caso español, y además, no por votar más se es más democrático y/o del primer mundo

  Me gusta

  Responder

  • J.Ferrer
   Abr 28, 2017 @ 12:49:28

   A mí me hace gracia cuando algunas personas dicen es que el caso de X no es comparable como el caso de Cataluña. Pues claro que no, porque X está dentro de un país realmente democrático mientras que España no lo es.

   Todos los pueblos tienen derecho a la libre determinación, dice la ONU.

   Y España ya está rota (socialmente). La sociedades van siempre por delante de la política. Que la ruptura social devenga en ruptura política es sólo cuestión de tiempo.

   Me gusta

   Responder

 3. SirSer
  Abr 28, 2017 @ 18:55:14

  Me es fácilmente compatible no tener ganas de defender a España y al mismo tiempo estar en total desacuerdo contigo.

  Me gusta

  Responder

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: