9 d’Octubre: Quan la prensa ya no pot ocultar la realitat.

DSC06391

A tots mos agrada sentir paraules positives. ¿A quí no li agrada que li diguen que el seu fill es el més guapo del món? (Encara que eixe fill tinga unes orelles com les de Dumbo) ¿A quí no li agrada que li diguen que som rics i prospers? (Encara que dispongam d’un sou de merda i l’hipoteca no mos permeta arribar a final de mes). Sí, amics, a voltes la teoria és una i la dura realitat una atra molt distinta. Esta és la tecnica que han usat Paquito Camps i Rita Barberà: un discurs autocomplaent. Valencia va be, som l’octava maravella del món, tot lo món és alt, guapo i ric i el que no ho és sera perque no vol. Els patans del Canal Nueve una volta més han tractat de silenciar, manipular i ocultar la realitat i canviar-la per una ficcio al servici del Partido Popular (PP).

1) Retransmetien imagens des d’anguls impossibles per a que no es vera la pancarta de Coalicio Valenciana (CV), encara que la Real Senyera apareguera en un lateral de l’image de forma forçada i poc natural.

2) Donaven pas rapidament a una atra camera situada en un atre lloc en el moment en que, de seguir retransmitint des de les mateixa videocamera, apareixeria en l’image els globos o la pancarta de CV.

3) Requadraven en la image en primers plans del peperos, retallant inclus a la verdadera protagonista de l’acte, la Real Senyera, per tal de que els espectadors no veren darrere la pancarta de CV.

4) Aixo sí, dixaven d’enfocar als peperos quan el public els insultava i els tirava monedes com els Judes que són.

5) Les camares casualment no estaven presents per a registrar els aplaudiments de la gent al pas de CV.

6) Mostraven les images desde dalt, de forma que sols es vea un rogle menut de l’entorn de la Real Senyera.

7) Els globos taronja de CV es veen pero des de llunt, per a que els espectadors no els identificaren.

8) Feen lo possible per ocultar les banderes estelades dels nacionalistes valencians, mostrant-les des de lo alt.

9) Aumentaven la veu dels comentaristes i reduïen el so ambient pera que no se distinguiren els crits de “Llengua Valenciana, mai catalana”, “No mos fareu catalans” i “Derogacio de l’ AVLL Catalana”.

10) S’escolten els chiulits a l’himne espanyol i el comentariste diu que són moments d’emocio.

11) Quan se sentia prop de la catedral el cantic “¡Llengua Valenciana…” de sobte tallen el so ambient i el locutor es posa a parlar per a que no es puga escoltar el “…mai catalana!”.

12) Entrevisten a una dòna del public i un home de darrere mostrava a camara una pegatina de CV. El camara movia lleugerament la camara per a que no exira, l’home canviava la pegatina de lloc, i el camara es movia de nou.

La realitat que no poden ocultar els inutils del Canal Noi és que Paquito Camps cada volta enganya a menys gent, que mentres que Eliseu Climent fa les seues manifes per la vesprada per a que el numero de persones del public que li insulta siga menor, Joan García Sentandreu va arreplegant aplaudiments per alli per a on va. La realitat és que el valencianisme s’està rejovenint, que cada volta es veuen més banderes estelades, que l’himne espanyol està de sobra en un dia com este. La realitat -i no el món de fabula que mos ven Canal Noi-, és que el poble valencià continúa sentint com a valenciana la seua llengua. La realitat és que este 9 d’Octubre, dia nacional dels valencians, ha segut el millor en molt de temps. Tenim motius per a mirar en optimisme al futur.

 

FONT: Llengua Valenciana Sí. 10-10-2005.

—————————————————————————–

¿T’agrada l’articul? Pots llegir molts més com este en el meu llibre PER A OFRENAR NOVES GLORIES A VALENCIA. ¡Fes clic en la portada!

portada-sa-lluna-3a

1 comentario (+¿añadir los tuyos?)

  1. J.Ferrer
    Ene 22, 2015 @ 09:25:26

    articul de 2005

    Me gusta

    Responder

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: