¿Per a quan una llei eficaç contra la sinistralitat en la carretera?

059 mural-pjv-02

Un dels problemes més dramatics que vivim en Valencia és l’altissima sinistralitat que hi ha en les carreteres. És esta una crisis de primer orde ya que en la nostra nacio es perden moltes més vides en la carretera que ab els mal tractes, el terrorisme i els accidents laborals tots junts. Per tant, resulta urgent que la Generalitat Valenciana aborde el problema i faça una politica vial eficaç que reduixca d’una forma notable els accidents de transit. Sense anim d’oferir receptes magiques, que no les hi ha, sí que puc oferir algunes propostes de trellat pur i dur.

1) Usar el carnet per punts, de tal manera que si es resta un numero determinat de punts al conductor se li desproveix del carnet al conductor, qui haura de fer un curs de reciclage si vol conduir de nou. Este sistema ha reduit un 50% la sinistralitat en Europa. 2) Tenint en conte que molts accidents es produixen en avançaments totes les carreteres del païs deurien ser –com a minim- de doble carril (dos carrils per a anar i dos per a tornar). 3) Si s’acaba en les jornades maratonianes de camioners i conductors professionals s’evitaria el risc que és la sòn.

4) En lloc de reduir la velocitat de l’auto, els fabricants deuen reforçar-los més. Es deu antepondre la seguritat al disseny i l’estetica. 5) Es pot donar una assignatura d’Educacio Vial a l’escola. 6) Per a obtindre el carnet deu ser imprescindible visitar hospitals i coneixer a pacients comatosos i tetraplegics victimes d’un accident. 7) Es poden fer campanyes publicitaries on es ridiculise l’actitut estupida i temeraria de conduir rapit o begut –en especial per als més jovens, que es preocupen més de la seua image-. Que ser imprudent passe a estar mal vist.

8) Per als jovens tambe es poden construir poligons d’oci (en discoteques, bars, cines…) als afores de les localitats a on puguen desplaçar-se a lo llarc i ample de tota una vasta zona de marcha sense necessitat de agafar un auto. 9) Ficar robots a les autopistes que fotografien i multen d’immediat a qui sobrepasse la velocitat permesa. Aço ha reduit la sinistralitat en un 30% en Catalunya. 10) Ficar sancions més dures i no dubtar a l’hora de retirar el carnet de conduir a qui siga. En tot aço es podria reduir els accidents de transit i molt.

 

FONT: Critica Social. 28-10-2004.

—————————————————————————–

¿T’agrada l’articul? Pots llegir molts més com este en el meu llibre PER A OFRENAR NOVES GLORIES A VALENCIA. ¡Fes clic en la portada!

portada-sa-lluna-3a

1 comentario (+¿añadir los tuyos?)

  1. J.Ferrer
    Sep 01, 2014 @ 14:13:50

    articul de 2004

    Me gusta

    Responder

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: