¡Deixeu votar als catalans!

El procés català ha pegat un gir molt interessant en els últims mesos. El president de la Generalitat Catalana, Carles Puigdemont, ha introduït una ficha nova que fins ara no havia aparegut en esta partida d’escacs entre Madrit i Barcelona: la declaració unilateral d’independència. Si en el referèndum que Puigdemont té previst fer el pròxim 1 d’Octubre guanya la secessió, el president es compromet a proclamar-la en les Corts. I és que, sense este factor, totes les manifestacions, eleccions autonòmiques i consultes populars del món es queden en meres bufes de pato. Atenció, perque podem estar a les portes del naiximent d’un nou estat en Europa.

Per supost, el president del Govern Espanyol, Mariano Rajoy, ya ha avisat que no hi haurà referèndum ni tampoc secessió. Vorem al final qué ocorre. En tot cas l’actuació de l’Estat no és democràtica. Cal recordar-li a Rajoy lo que diu Nacions Unides: «Tots els pobles tenen dret a la lliure determinació. En virtut d’este dret establixen la seua condició política i procuren també pel seu desenroll econòmic, social i cultural». Açò diu l’artícul 1.1 del Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics firmat per Nacions Unides el 16 de decembre de 1966. Este tractat està reconegut per l’Estat, segons establix l’artícul 10.2 de la Constitució Espanyola de 1978.

Recorde també la sentència de 2010 del Tribunal de La Haya del cas Sèrvia contra Kosovo. Este tribunal donà la raó a Kosovo en fallar que una declaració unilateral d’independència és un acte polític, no un de jurídic, per tant no pot ser considerat illegal -encara que contravinga inclús la Constitució de Sèrvia, que parla de l’indivisibilitat de l’Estat- i que l’Eixèrcit (Servi) està per a salvaguardar les fronteres de l’Estat, sí, pero de cara a l’invasió d’una potència estrangera, no de cara a la secessió d’una de les seues regions internes. Molt d’ull perque lo que Sèrvia argumentà és exactament lo mateix que argumenta Espanya. I Sèrvia va perdre.

5 comentarios (+¿añadir los tuyos?)

 1. SocValenciaNoespanyol
  Sep 11, 2017 @ 22:48:12

  Todo pueblo tiene derecho efectivamente, pero esa gente no son un pueblo son una panda de ladrones y embusteros y nada me haria más feliz que pertenecieran a espanya hasta el resto de sus días.
  Por otra parte me gustaria que lo consiguieran y tras ellos los vascongados y gallegos y como no los Valencianos.. y en menos de 20 años muchos enfrentamientos sino alguna guerra.. o nos comen o nos los comemos.. Vixca la Nació Valenciana.

  Me gusta

  Responder

 2. Liborio
  Sep 14, 2017 @ 14:42:40

  ¿ Puede la provincia de Lleida votar para separarse de la Generalitat Catalana? y un publecito de Barcelona se podrá independizar de Cataluña? Pues tú mismo tienen la respuesta. La verdad es la verdad la diga Agamenón o su porquero.

  Me gusta

  Responder

 3. Josep Lluís Ferri i Aguar.
  Sep 26, 2017 @ 16:56:10

  Me pareix un artícul exelent. Dones informació concreta que l’estat espanyol s’encarrega de manipular i amagar. Yo també soc completament partidari de que els catalans puguen votar, guanyen i inicien la lliberció dels pobles no castellans de la Península Ibèrica. Un molt bon artícul Josué.

  Me gusta

  Responder

 4. A.Mon
  Oct 06, 2017 @ 15:13:52

  Creo no me hagas mucho caso que lo que dices es parcialmente acertado pero con la matizacion de que solo se puede dar en 3 supuestos:

  1.Colonias
  2.pueblos cuya identidad étnica,lingüística o religiosa sea perseguida reiteradamente por el estado central.
  3. violación sistemática de los derechos humanos.

  y creo que esto no cumple ninguno de estos supuestos.

  Me gusta

  Responder

 5. A.Mon
  Oct 06, 2017 @ 20:05:29

  Y Josep Lluís no te preocupes que ya nos iremos liberando noslatres bonico, si eso

  Me gusta

  Responder

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: