El Bloc ¿un partit satelit del PP?

137 BLOC

A sovint es parla del Bloc Nacionaliste Catala (BNC) com un partit nacionaliste, d’esquerres, progressiste, etc. Pero la veritat és que en el fondo fa una certa olor a dreta i catolicisme. El problema del Bloc és que hi ha molts blocs: hi ha blocs de dretes, d’esquerres i de centre. Hi ha blocs catalanistes i atres pancatalanistes. I fruit d’esta cerimonia de la confusio i donat els continuats fracassos electorals del BNC, és més que evident que algu deu estar finançant ad este partit des de les ombres ya que si estas fòra de les Corts es passa molt de fret.

És un secret a veus que el Bloc està financiat pel Partido Popular (PP) i Convergencia i Unio (CIU). El BNC en el fondo no és sino una filial de CIU en Valencia. Durant decenis ha rebut diners des de la Generalitat Catalana per a poder mantindre el proyecte. Aixina com ERPV és la filial de ERC, el BNC és la de CIU. Jordi Pujol en innumerables ocasions ha eixit en defensa dels bloqueros i li ha exigit a ERC-ERPV que dixe d’immiscuir-se en Valencia i que no li furte vots a l’autentica força catalanista valenciana: el Bloc, és dir… CIU.

I és pales que al PP li va molt be que hi haja un grup que li reste vots al PSPV. El conseller Rafel Blasco en més d’una ocasio ha elogiat al BNC i ha expressat la necessitat de que hi haja un partit com este. I en les ultimes eleccions autonomiques de 2003 era obvi que existia un acort entre Paquito Camps i Pere Mayor per a fer un pacte de govern en cas de que el PP perguera la majoria absoluta i el Bloc entrara. Sols deus vore els videos del debats electorals en el Canal 9 per a apreciar que lo de Camps i Mayor era un idilic amor a primera vista.

Tot es veu encara més clar si mos donem conte que el BNC s’ha negat per activa i per passiva a ingressar en una Entesa a on formaria part d’una aliança en Esquerra Unida, Els Verts i uns atres partits d’ esquerres… ¿La rao? Perque el BNC és l’apendix de CIU, i pareix improvable que CIU vaja a usar sa filial valenciana per a donar-li el poder en Valencia a un tripartit que és el mateix que ha derrocat a Jordi Pujol en Catalunya. Totes les peces del trencacaps encaixen. El BNC va fugint de l’Entesa perque en el fondo pot haver un pacte PP-Bloc.

Qui paga mana i si el Bloc està finançat des de les ombres pel PP sería absurt que li donara el poder a Joan Ignaci Pla. Sería mes llogic un pacte en el PP en l’excusa de ser este “el partit més votat” a canvi de fer-se en el control de la cultura. Camps busca a tota costa evitar a Joan García Sentandreu i és pales que tan sols un pacte postelectoral PP-Bloc permetria perpetuar a Paquito en el poder, desactivar a Coalicio Valenciana (CV) i derrotar a Pla tot al mateix temps. Ara be, ¿qué és lo que deuen pensar els militants del Bloc de pactar en el PP?

 

FONT: Llengua Valenciana Blogspot. 12-1-2006.

—————————————————————————–

¿T’agrada l’articul? Pots llegir molts més com este en el meu llibre PER A OFRENAR NOVES GLORIES A VALENCIA. ¡Fes clic en la portada!

portada-sa-lluna-3a

1 comentario (+¿añadir los tuyos?)

  1. J.Ferrer
    Ene 29, 2015 @ 09:12:59

    articul de 2006

    Me gusta

    Responder

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: