Seleccions Nacionals Valencianes: estat de la qüestio.

067 seleccio.0

Al voltant de les Seleccions Nacionals Valencianes m’agradaria aportar algunes reflexions. La nostra Seleccio més destacada és la de Pilota, que ha conseguit disputar partits i tornejos oficials, i fins i tot fer-se en els tituls de Sis Nacions, Europeu i Mundial. És sense dubte el conjunt nacional que ha arribat més llunt. El gran inconvenient és que oficialment continúa representant a Espanya en lloc de fer-ho a Valencia, com hauria de ser.

La Seleccio Nacional Valenciana de futbol poc a poc va consolidant-se i mostrant un progrés. Ya ha jugat contra Lituania, Yugoslavia, Nigeria, Bulgaria i Colombia. I encara que el resultat no importa en un amistos, no podem passar per alt els triumfos de Valencia front a combinats d’una certa entitat, com Nigeria (campeona d’Africa) o Colombia (campeona d’America). Oferim bona image front a conjunts forts, donem espectacul, etc.

Tambe està la Seleccio Valenciana de Baloma que recentment s’ha enfrontat a Espanya, actual campeona del món. El combinat valencià estigue dominant durant bona part de l’encontre pero com és normal, Espanya –molt més rodada i entrenada- acabà vencent. El resultat és lo de menys en un amistos, aixo sí, no dixa de ser una fita que Valencia s’haja batut en Espanya. Poc a poc, anem creant consciencia nacional. Poc a poc, fem païs.

I d’una atra banda tambe contem en seleccions valencianes en uns atres deports (com l’atletisme, el rugbi, el karate…) que participen en els tornejos autonomics i en alguns casos inclus disputen amistosos internacionals com és el cas de la Seleccio Valenciana de Rugbi, que ha medit les seues forces front al poderos America XV. En resum, que poc a poc cada dia que passa hi ha més seleccions valencianes en distints deports. I aixo és bo per al nostre païs.

Lo negatiu: 1) La desidia dels valencians cap a les seleccions valencianes. 2) La desidia de futbolistes que rebugen jugar per Valencia (Josep Molina, Davit Albelda…) 3) Nul recolzament institucional i mediatic a l’hora de promocionar les seleccions. 4) Que nomes juguen partits amistosos. 5) Que la Seleccio Valenciana de Pilota, que és l’unica que juga partits oficials, represente oficialment a Espanya i no a Valencia, com deuria ser.

És molt en lo que cal treballar. Es molt lo que hem de canviar i millorar. Ara be, preferixc quedar-me en lo bo i és que les distintes seleccions nacionals valencianes, poc a poc vant donant els seus passos. Passos de bebe ya que el seu naiximent és molt recent. Les seleccions vasques i catalanes mos porten molts anys de ventaja. És l’espill en que cal mirar-mos. Pero el nostre es un proyecte molt incipient, és un atre ritme. Lo que cal és anar fent.

 

FONT: Llengua Valenciana Sí. 10-1-2006.

—————————————————————————–

¿T’agrada l’articul? Pots llegir molts més com este en el meu llibre PER A OFRENAR NOVES GLORIES A VALENCIA. ¡Fes clic en la portada!

portada-sa-lluna-3a

1 comentario (+¿añadir los tuyos?)

  1. J.Ferrer
    Ene 28, 2015 @ 16:18:48

    Artícul de 2006.

    Me gusta

    Responder

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: