¿Per a quan el punt val?

valencianet

Els catalans ya han conseguit el seu punt cat (.cat). I els felicite. Com sol ser habitual, ells van per davant. I ara que ells ya ho tenen i veem que ni ha arribat l’Apocalipsis ni s’ha trencat Espanya ni han caigut sobre el món les sèt plagues bibliques com auguraven els més agorers em pregunte a mi mateix ¿per a quan el .val? Si no volem que s’incloga a Valencia com una regio catalana més, ¿a qué esperem per a demanar el .val? ¿Quína millor manera de demostrar al món que Valencia existix al marge de Catalunya que fent-se visible per a tot lo món?

No hi ha que ser alarmistes en este tema ni fer una montanya d’un granet d’arena. L’existencia del .cat no té res a vore en separatismes, ni en independencies ni en anticonstitucionalismes ni res paregut. Ni tampoc té res a vore en l’existencia d’una suposta “nacio cultural” ni en el reconeiximent internacional d’una llengua. No. El .cat fa referencia exclusivament a una mera procedencia geografica, a un lloc (és dir, Catalunya). Abogue per l’existencia d’un .val. Sería molt util per a trobar en més celeritat les pagines valencianes que hi ha en la xarcia.

I ficare un eixemple real. Fa poc una universitaria belga m’escrigue al meu correu-e dient-me que estava fent una tesis doctoral de l’arquitectura valenciana i que si per favor li podia recomanar algunes pagines sobre el tema. Ni cal dir té que si existira el .val ella podria haver localisat més rapidament este tipo d’informacio, ya que a la belga no li interessava l’arquitectura canaria, madrilenya o riojana, sols la valenciana. I precisament quan busques una informacio molt concreta d’una zona molt concreta del món, este tipo de dominis poden ser utils.

Si estic fent un treball sobre les festes, costums i tradicions d’Andalusia em facilitaria molt la faena un .and. I d’igual forma, si busque informacio exclusiva de l’Estat de Nova York o de l’historia del Regne de Napols potser un .nys o un .nap podrien ajudar-me a localisar l’informacio mes rapidament. En fi, que m’agradaria molt que existira en este tipo de dominis en internet no sols per a Espanya sino per a tot lo món. No és per res, pero, dixant qüestions politiques i culturals a banda, com a usuari d’internet tal iniciativa sería util per a tot lo món.

 

FONT: Llengua Valenciana Sí. 26-9-2005.

—————————————————————————–

¿T’agrada l’articul? Pots llegir molts més com este en el meu llibre PER A OFRENAR NOVES GLORIES A VALENCIA. ¡Fes clic en la portada!

portada-sa-lluna-3a

Anuncio publicitario

1 comentario (+¿añadir los tuyos?)

  1. J.Ferrer
    Ene 20, 2015 @ 00:12:17

    Artícul de 2005

    Me gusta

    Responder

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: