¿Per a quan l’Himne Nacional Valencià?

serrano

L’Himne Nacional Valencià és una peça vital del patrimoni historic i cultural valencià. Per desgracia marca una clara subordinacio a Espanya i ninguneja el passat sobirà que tingue el Regne de Valencia. Per tant, cal fer-la més valenciana. De primeres, canviar el titul d’ “Himne Regional” pel de “Himne Nacional Valencià”. Ademes, cal eliminar la frase inicial “Per a ofrenar noves glories a Espanya” i substituir-la per la de “Tots baix dels plecs de la nostra Senyera”, i que l’humillant vocable “regio” es canvie pel de “nacio”; que és lo que som.

Hem de fer oficial esta segona versio, més valenciana ella, per dos raons basiques. La primera que en la versio valencianista es reaferma l’identitat de nacio de Valencia, dins o fòra d’Espanya som una nacio, mentres que en l’atra versio som simplement un apendix d’Espanya, una mera, vulgar i rebaixada regio. I la segona que despres dels menyspreus constants i diaris a que mos sotmet Espanya (que si els valencians parlen catala, que si ni una gota d’aigua per als valencians), sería un eixercici de flagelacio masoquista ofrenar-li alguna gloria o exit.

L’himne ademes sera obligatori cantar-lo una volta al dia, normalment a l’inici de la jornada laboral, en tots els llocs de titularitat publica; administracio, empreses publiques, institucions politiques i gubernamentals i molt especialment en escoles, instituts i universitats; a on els estudiants deprendran des de ben menuts la lletra de l’himne. Vullc vore als chiquets entonant l’Himne Nacional Valencià en veu emocionada i la mà dreta en el cor. No és aço un nacionalisme estrambotic sino educar als chiquets en l’amor a la patria, en l’amor a lo que és seu.

En l’assignatura de musica s’ensenyarà als chiquets la partitura i la solfa de l’himne de tots els valencians, per a que coneguen no sols sa lletra de Maximilia Thous sino tambe la musica de Josep Serrano que la compon. ¿Algun partit s’atrevirà a potenciar l’ himne de tots els valencians? És necessari dixar de costat l’obsoleta versio regionela de l’himne i fer oficial la versio valencianista per a no ferir sensibilitats ni crispar l’ambient com ocorre ara, per a poder atenyer al fi un himne que siga plenament respectuos en la tradicio foral del nostre païs.

 

FONT: Llengua Valenciana Sí. 19-9-2005.

—————————————————————————–

¿T’agrada l’articul? Pots llegir molts més com este en el meu llibre PER A OFRENAR NOVES GLORIES A VALENCIA. ¡Fes clic en la portada!

portada-sa-lluna-3a

1 comentario (+¿añadir los tuyos?)

  1. J.Ferrer
    Ene 18, 2015 @ 09:20:46

    articul de 2005

    Me gusta

    Responder

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: