Joan Pau II, Papa valencianiste (1920-2005).

096 foto11

Tots els valencians –sigam catolics o no- deuriem estar agraïts a Joan Pau II, Papa de l’Esglesia Catolica i Cap d’Estat del Vatica. Perque este Papa, sense ser valencià, sempre ha estat del costat del nostre poble. El Sum Pontifex visità Valencia en 1982. Centenars de mils de valencians en Senyeres acodiren a la cita. En aquella visita, el Papa fins i tot va pronunciar unes paraules en Valencià. Fon en un Valencià macarronic, és cert…

Pero en tot cas, és més de lo que han fet mai alguns presidents de la Generalitat, com Eduardo Zaplana o José Luis Olivas. El Papa inclus aprofità per a alabar la «fermosa Llengua Valenciana». Atencio, puix no digue catalana sino Valenciana. Com tampoc digue Valenciana com a sinonim de catalana puix dificilment es pot tildar de fermosa a una llengua com la catalana, que si destaca és per ser basta, grossera i malsonant a l’oït.

Joan Pau II tambe visità Alzira, assolada aquell any per la Pantanada de Tous, solidarisant-se aixina en el dolor d’uns damnificats –els de la Ribera- abandonats a la seua sort pel govern sociata. I és que Karol Wojtyla fon un home que sempre ha dut a Valencia en el cor, com demostra que haja beatificat a centenars de valencians o que el primer Institut Pontifici Joan Pau II instalat fòra de l’Estat Vatica es trobe precisament en el nostre païs.

El seu ultim regal fon advocar pel PHN perque «l’aigua és un be comu», algo que concorda en eixa caritat cristiana que obliga moralment a qui té alguna cosa a compartir eixa cosa en aquell que no la té. Gracies per tot Joan Pau. Perque sempre has demostrat amar a Valencia molt més de lo que la ama l’Esglesia Valenciana, a sovint cega, sorda i muda front als atacs cap a la nostra identitat. Gracies per tot, Karol. T’has guanyat el cel.

 

FONT: Llengua Valenciana Sí. 19-4-2005.

—————————————————————————–

¿T’agrada l’articul? Pots llegir molts més com este en el meu llibre PER A OFRENAR NOVES GLORIES A VALENCIA. ¡Fes clic en la portada!

portada-sa-lluna-3a

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: