¿Per a quan una llei antitabac?

tabaco

No és estrany vore a les estacions de metro a gent fumant. A pesar de que està expresament prohibit i de que és un lloc tancat. En algunes ocasions es pot vore a meges fumant en les cafeteries dels hospitals. I és que clar, les prohibicions no es complixen. Cal incrementar les multes i fer-les complir perque els fumadors passius no tenen per qué engolir el fum dels atres. Sempre he segut un admirador de Utah, estat que destaca pel seu civisme i bona educacio. Alli el tabac es restringix a l’esfera privada i ningu fuma en llocs tancats, publics, etc.

Cal una llei antitabac que prime la salut publica sobre el vici. Mides poden prendre’s moltes. Com incrementar els imposts del tabac (tindria un efecte disuasori minim) i destinar d’eixos imposts majors partides per a Sanitat. Prohibir tot tipo de publicitat (en especial en els tornejos deportius), a l’igual que l’image del tabac “lleuger” o “poc perjudicial” d’alguns cartons. Deuria borrar-se del cine i les teleseries als personages fumadors. Fumar ha de dixar de mostrar-se en el cine com un plaer sols a l’abast de dones seductores i tipos durs.

I fer campanyes publicitaries a on es ridiculisara l’habit de fumar, en especial en les chiques jovens, que són les més fumadores i les que més es preocupen per l’image. Ya que poc els importa la seua salut o la dels bebes que puguen portar al seu ventre, no estaria mal recordar-les que el tabac engroguix les dents, causa mal ale i que envellix la pell. El tabac fa vella a la dòna pero no bella. Deu castigar-se en rotunditat vendre tabac als menors, i –a l’igual que en Estats Units- puros i cigarrets deuen desterrar-se de restaurants, cafeteries i bars.

Els fumadors tenen el dret de fumar, pero en els espais a on no molesten a ningu. I l’Estat és un hipocrita per que d’una banda preseguix el tabaquisme pero d’una atra guanya diners en ell. Per aixo cap de les mides anteriors valdra per a casi res sino se pren esta: eliminar els aditius quimics del tabac que incrementen la seua capacitat adictiva (el tabac és, de totes les drogues llegals i illegals, la que més engancha). Si es venguera tabac natural, sense cap d’aditiu, sería molt menys perjudicial per a la salut… pero tambe l’Estat recaudaria menys, clar està.

 

FONT: Critica Social. 9-12-2004.

—————————————————————————–

¿T’agrada l’articul? Pots llegir molts més com este en el meu llibre PER A OFRENAR NOVES GLORIES A VALENCIA. ¡Fes clic en la portada!

portada-sa-lluna-3a

1 comentario (+¿añadir los tuyos?)

 1. pacobou
  Sep 07, 2014 @ 11:05:32

  Ya sabem quie es el chivato que ve fer que la Pajín frea eixa llei que mos ha fet tant de mal als fumadors i a molts locals d’hostelería.

  El tabaco es el culpable de tots el mals del mon, pero els impostos que paguem per ell son els que sostenen la sanitat espanyola.

  Una miqueta més de trellat, que lo que fumem es herba, no petróleo que cremeu tots els que no fumeu en els vostres coches.

  Vos cregueu totes les mentires que vos diuen.

  Me gusta

  Responder

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: