Catalanoespanyoleros: lo milloret de cada casa.

107

A qui li agrade el món de Dracs i Masmorres i el de la fantasia cavalleresca en general, sabra be que en ell se poden trobar races pures (humans, elfs, orcs, gnoms…) i races hibrides (semiorcs, semielfs…) que són el fruit del creuament sexual de dos sers de races pures diferents. Per eixemple, un semielf naix de l’amor d’un home huma i una dòna elfa, o d’un elf i una humana. Un semielf ni és completament huma ni tampoc elf; és una barreja i aglutina una serie d’habilitats i caracteristiques (fisiques, biologiques, magiques…) dels dos.

¿A sant de qué ve esta explicacio de la Falla? Ve a que en esta nacio que és Valencia tambe hi ha valencians de races pures i hibrides. De pures tenim els valencianistes (llengua i nacio valencianes), catalanufos (llengua i nacio catalanes) i els espanyoleros (llengua i nacio espanyoles). Despres tambe ne trobem races hibrides, com els valenciaespanyols (llengua valenciana, nacio espanyola), els catalanovalencians (llengua catalana, nacio valenciana) i una nova i sorprenent raça: els catalanoespanyoleros, els quals reunixen lo milloret de cada casa…

Estos ultims diuen que els valencians parlem catala i som espanyols. Solen ser de PP i PSOE, presumixen d’idioma catala i de “Païs Valencià”, ara be parlen sempre en espanyol i porten l’estanquera en el cor. De totes les races és esta la més immunda. En fi, temps de crisis, temps de confusions… En el segle XV –el Segle d’Or de la nostra historia- els valencians teniem ben claret que erem valencians i que parlavem en Valencià. Casualment en aquella epoca en que no hi havia dubtes sobre la nostra identitat, Valencia era el millor païs del món.

FONT: Llengua Valenciana Sí. 17-5-2005.

—————————————————————————–

¿T’agrada l’articul? Pots llegir molts més com este en el meu llibre PER A OFRENAR NOVES GLORIES A VALENCIA. ¡Fes clic en la portada!

portada-sa-lluna-3a

1 comentario (+¿añadir los tuyos?)

  1. J.Ferrer
    Oct 30, 2014 @ 11:43:43

    artícul de 2005

    Me gusta

    Responder

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: