El preocupant sentiment propalesti dels valencians.

mod

Vaja per davant que soc partidari de l’independencia de Palestina i la pau per a Israel. Ara be, em preocupa el fort sentiment propalesti dels valencians. Yo, que no crec en maniqueismes, no puc entendre la visio simplista que diu que els israelians són molt roïns i els palestins molt bons. Tant uns com atres són victimes i bochins a l’hora. Pero Israel patix cinquanta anys de guerres, revoltes i acossament. I si fa lo que fa és per pura supervivencia nacional. Voriem quants valencians recolzarien als palestins si tingueren uns fills vivint alli que hagueren de pujar tots els dies a l’autobus per a anar al colege i un suicida pujara un dia al mateix en que van els seus fills.

Tant Yaser Arafat com Ariel Sharon són un obstacul per a la pau. No vullc justificar el terrorisme d’estat d’Israel, que és injustificable, pero aixina i tot hi ha una gran diferencia: els palestins busquen assessinar a proposit a civils inocents mentres que els israelians volen matar tan sols un objectiu terroriste, encara que moltes voltes sense voler se puguen produir victimes inocents. Els jueus numeraren fa uns anys als palestins… Tot lo món criticà als israelians: “Li feu als palestins lo que els nazis vos feren a vosatres”. Pero els nazis numeraven als judeus per a matar-los i els judeus numeraven als palestins per a evitar que estos els mataren. Igualet lo un que lo atre.

Pero la qüestio és que el palesti és un poble de desagraïts. Espanya és l’estat occidental més propalesti del món… ¿Algu ha vist manifestacions de palestins condenant la massacre del 11-M? Yo no. Si es produira un atentat com el del 11-M en Valencia ¿creeu que li llevaria la son als palestins? Quan el dictador iraqui Sadam Hussein invadi Kuwait en 1990 els palestins celebraren una gran festa… A pesar de que Kuwait regalava un manà de millons de petrodolars a la causa palestina i acollia en el seu sí a mils d’immigrants palestins. Si és esta la forma que tenen d’agrair-li la solidaritat a un païs que els dona refugi i treball ¿qué podem esperar d’ells?

Pot ser que els judeus no siguen els més simpatics del món, pero no en conec a cap que vullga tallar-me el coll pel sol fet de ser occidental o cristia o ateu. No puc dir lo mateix d’alguns musulmans. I em preocupa eixe fort sentiment propalesti dels valencians… Més encara sabent que hi ha terroristes islamics en Valencia i que estos mantenen conexions innegables en Palestina. Els valencians deuriem reforçar els vinculs en Israel, puix tenim més interessos en comu de lo que pareix. I si lo que volem és solidarisar-nos en algun poble estranger colonisat, els “palestins” que a mi m’importen estan en el Sahara Occidental. Pero d’eixos ningu s’enrecorda mai.

 

FONT: Critica Social. 15-9-2004.

—————————————————————————–

¿T’agrada l’articul? Pots llegir molts més com este en el meu llibre PER A OFRENAR NOVES GLORIES A VALENCIA. ¡Fes clic en la portada!

portada-sa-lluna-3a

1 comentario (+¿añadir los tuyos?)

  1. J.Ferrer
    Ago 25, 2014 @ 20:32:01

    articul de 2004

    Me gusta

    Responder

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: