Per a ofrenar noves glories a Espanya.

pilotavalenciana

La semana passada es produï un fet capital. La Seleccio Valenciana de Pilota es proclamà campeona del món en la modalitat de Llargues en el Mundial 2004 d’Alba i Imperia (Italia). El restant d’ors han segut per a Mexic (en Fronto) i per a l’anfitriona Italia (en Joc Internacional i en Pallapugno). Encara que no hem estat al nivell d’anteriors campeonats, cal estar satisfets puix hem conquistat el titul de Llargues –prova reina- per quinta edicio consecutiva. Pero Punt Dos no ha retransmitit les partides en directe i l’informacio sobre el tema als diaris i radios valencians ha segut molt marginal. ¡La qüestio és que som campeons del món i la gent ni ho sap!

La Seleccio és campeona del Cinc Nacions, l’Europeu, el Mundial… Campeona de tot. Els valencians som a la pilota lo que Brasil al futbol. Pero a pesar de tot, ni tan sols tenim dret de disputar els tornejos baix el nom del nostre païs –Valencia- sino que anem representant oficialment a l’Estat Espanyol. I ho fem a pesar de que la Pilota Valenciana no es juga en cap atra autonomia més de l’Estat a banda de Valencia. A pesar de que tots els integrants de la Seleccio són valencians. A pesar de que, i aço és lo més fort de tot, la Federacio Espanyola de Pilota desprecià les regles de la Pilota Valenciana per a jugar en Espanya i tan sols acceptà com a valides les de la Pilota Vasca (quan la modalitat valenciana és moltissim més antiga que la dels vascs). A pesar de que s’hague de crear una Federacio de Pilota Valenciana al marge de l’espanyola per a poder jugar en el nostre propi païs ¡perque ni aixo podiem fer…! ¡Puix a pesar de tot, li ofrenem els tituls a Espanya! ¡Aixina de fort, aixina de cruel!

¿Qué li anem a fer? Els valencians som aixina. No mos espavilem. Rebem galtades per part d’Espanya i dels espanyols tots els dies de la semana totes les semanes de l’any, pero aixina i tot mos agrada ofrenar noves glories a un estat que passa de mosatros com de la merda. Aci la Seleccio Valenciana de Pilota no tira, per molt campeona del món que siga. Aci lo unic que emociona a la gent és la Seleccio Espanyola de futbol, eixa de la que diuen tots els anys que és maxima favorita per a conquistar la Copa del Món i que sempre torna cap a casa en els quarts de final en acabant de ser humillada per grans potencies futbolistiques de la talla de Corea del Sur.

FONT: El Palleter. 1-5-2004.

—————————————————————————–

¿T’agrada l’articul? Pots llegir molts més com este en el meu llibre PER A OFRENAR NOVES GLORIES A VALENCIA. ¡Fes clic en la portada!

portada-sa-lluna-3a

1 comentario (+¿añadir los tuyos?)

  1. J.Ferrer
    May 05, 2014 @ 10:35:48

    Articul de 2004

    Me gusta

    Responder

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: