La destruccio de l’agricultura valenciana.

agua

Els agricultors valencians estan en peu de guerra. Es lamenten de que en l’ampliacio a l’Est de l’Unio Europea (UE) perdran la practica totalitat de les ajudes i subvencions que fins ara rebia l’agricultura al nostre païs. I aixo és del tot vital en una produccio hortofruticola que viu del manà de Brusseles i el proteccionisme. Aixina i tot cal ser conscients de que la gran ventaja d’estar dins de la UE, per damunt de les subvencions, és que els nostres productes (taronges, arrossos, chufes, ceramica, textil, joguets…) puguen vendre’s a més de 400 millons de potencials clients sense pagar un sol aranzel. Aixo crea riquea i treball i és lo més important de tot.

Pero la situacio de l’agricultura valenciana és agonica. A pesar de que Valencia cultiva els millors arrossos, vins, taronges, orchates i tomaques del món, els seus productes agricoles resulten ser cars i poc competitius. Els llauradors que en una atra epoca eren rics hui viuen en lo minim, els fills ya no volen treballar en el camp com els seus pares, i si no fora per la mà d’obra barata dels immigrants les taronges es quedarien sense collir. I totes les hortes de tarongers i d’arrossars que contemplem quan viagem en tren no són més que un espillisme puix en el moment en que caiga el proteccionisme de la UE poden ser arrasades per no poder competir en les del Tercer Món.

Pareix que el latifundisme sera en el futur l’unica forma de competir en les macroexplotacions de Canada, Estats Units, Argentina o Australia i la fruita barata de Marroc o Brasil. La nostra agricultura és l’eterna perjudicada per una Espanya que l’utilisa com moneda de canvi per quedar be en Marroc, que no sap cóm arrancar-li les ajudes i subvencions a l’Unio Europea, que no protesta quan els francesos bolquen els nostres camions o quan Estats Units fa un boicot a les clementines, o que fins i tot li nega el PHN… Mentres els agricultors valencians no aposten per invertir en un partit valencianiste fort que defenga sos interessos, mai de la vida tindran res a fer.

 

FONT: Llengua Valenciana Blogspot. 18-4-2006.

—————————————————————————–

¿T’agrada l’articul? Pots llegir molts més com este en el meu llibre PER A OFRENAR NOVES GLORIES A VALENCIA. ¡Fes clic en la portada!

portada-sa-lluna-3a

1 comentario (+¿añadir los tuyos?)

  1. J.Ferrer
    Jul 29, 2015 @ 08:44:35

    aeticul de 2006

    Me gusta

    Responder

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: