¿Per a quan la revitalisacio del ferrocarril valencià?

Aznar_y_Hitler

Un dels problemes més dramatics que te la nostra nacio és l’abandonament progressiu del ferrocarril. En una era d’embotellaments, accidents de transit i preus dels carburants pels nuvols, els distints governs han optat per abandonar a la seua sort al tren, en el que ya apenes s’efectuen inversions, i centrar-se en el transport privat. El tren és rapit, comodo i net perque no poluciona. Lo ideal és que siga public i de calitat pero tenint en conte que l’Estat no té diners per a invertir potser ha arribat l’hora de la privatisacio per a infundir-li vida de nou.

En els Estats Units s’està duent a terme una curiosa iniciativa. Hi ha una serie d’empreses que estan comprant el ferrocarril a l’Estat. Es tracta de poderoses factories que estan interessades en millorar el transport de les seues manufactures (automovils, maquinaria…) i que actualment depenen excessivament de trailers i carretera. Les empreses es comprometen a tres coses. 1) Garantisar el transport de passagers. 2) Fer les inversions que calguen en este sentit. 3) Obrir uns nous corredors exclusivament per a mercaderies. Aço ultim és lo realment bo.

Les ventages són clares: 1) S’aporten les inversions que un Estat superendeutat no pot realisar. 2) El transport de mercaderies dixa d’estar supeditat al de passagers. 3) Front a l’unica eixida de trailers i carretera estaria el tren. 4) L’Estat ingressa diners per la privatisacio. 5) Els imposts dels ciutadans que es dediquen a mantindre el tren, es poden dedicar a la Sanitat o l’Educacio. 6) En ser un servici privat, el numero de folgues disminuix i el servici al client millora. Estes mides milloren la competitivitat i faciliten l’exportacio de molts productes fòra.

No estaria gens malament una solucio aixina per a Valencia. Es podria crear un conglomerat d’empreses fortes al que li interessara directament obrir corredors de mercaderies. Ademes, aixina podriem tindre inversions com el Parc Central, més trens de rodalies, millorar els controls de seguritat i acabar en els trams de via unica o vertebrar la nostra nacio en una via per a mercaderies i una atra per a passagers que la travessara de Nort a Sur. Esta opcio és l’unica alternativa valida a un ferrocarril public carent d’inversions que cada dia mes es mor d’oix.

 

FONT: Llengua Valenciana Blogspot. 1-9-2006.

—————————————————————————–

¿T’agrada l’articul? Pots llegir molts més com este en el meu llibre PER A OFRENAR NOVES GLORIES A VALENCIA. ¡Fes clic en la portada!

portada-sa-lluna-3a

1 comentario (+¿añadir los tuyos?)

  1. J.Ferrer
    Ago 11, 2015 @ 15:22:43

    ARTICUL DE 2006

    Me gusta

    Responder

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: