OPA hostil a la classe obrera.

140 manuel pizarro

¿A on s’haura vist que un partit que diu ser socialiste defenga els interessos d’una empresa privada en anim de lucre en contra de la classe treballadora que li ha votat? ¿Fins a on arriba l’hipocresia d’un PSOE que defen als obrers oferint-los sous de 600 euros mensuals i zulos de 30 m2 als jovens? ¿Fins a on aplega l’atreviment i la poca vergonya d’un president d’Espanya, José Luis Rodríguez Zapatero –l’home de la mascara somrient- que contra el sentit comu recolza la OPA hostil de Gas Natural a Endesa? ¡Aço és un escandal tipic del Tercer Món!

Per a començar els usuaris i consumidors de l’Estat som les victimes d’unes empreses energetiques que fan el seu agost a costa d’uns ciutadans que estem agarrats pels collons perque no tenim a on triar. En l’Estat sols hi ha tres electriques (Endesa, Iberdrola i Unión Fenosa) i una suministradora de gas natural (Gas Natural.). En qualsevol estat civilisat el govern tractaria de fomentar una major competencia donant entrada en el sector a nous ofertants. En lloc d’aixo, ZP decidix fer lo contrari: quatre empreses són massa, millor mos quedem en tres.

Gas Natural està participada accionarialment per La Caixa, que està controlada pel tripartit catala. El ministre d’Industria Josep Montilla i el president de ERC Josep Lluïs Carod-Rovira volen un monstruo energetic catala al preu que siga, encara que siga empobrint a la classe obrera catalana. Que ningu s’equivoque. La OPA hostil de Gas Natural va dirigida a la classe proletaria. Si ya de per sí, en monopolis autonomics els usuaris estem pagant tarifes altes per un suministre energetic ineficient, puix imagina’t qué ocorrerà si la fusio ix avant.

L’electricitat ya ha pujat en 2006 un 4,48% (els salaris un 0,6% en termens reals), ha de tornar a pujar en Juliol (quan més necessitem l’aire acondicionat) i per si fora poc es penalisarà als usuaris que gasten més de 650 kilovats/hora al més (sense que importe l’epoca de l’any). I des d’Octubre fins a Giner el preu del gas natural ha creixcut un 10% per als consumidors domestics i un 20% per al sector empresarial. I la bombona de butano més de lo mateix: des del dia 1 de Giner les families paguen un 10% més per ella i les empreses un 20% més.

Tot aço afecta ya a la gent més necessitada, a la classe proletaria, a la que no pot ni arribar a final de més. ¿Soc yo l’unic que escolta a la gent del carrer queixar-se de que la vida està molt cara? Estos són els fruits de de la falta de competencia. I les empreses catalanes advertixen que esta escalada és insostenible i moltes estan ya al llimit del tancament. Al final la gent treballadora, al paro. A pagar-ho els quatre desgraciats de sempre. I est depauperament massiu i accelerat de les capes socials necessitades s’accentuarà molt més si fructifica la OPA.

Hi haura alguns nacionalistes catalans tan imbecils que voran en esta OPA un triumfo per a Catalunya. Pero no, sols sera un triumfo per a quatre catalans multimillonaris que passaran a ser més rics encara pero un durissim castic per als pensionistes, treballadors i PIMES de Catalunya i de tot l’Estat. Tambe per als valencians, clar. Si aço ho fera el PP el tildarien de tall d’especuladors i fascistes. Si ho fa PSOE és progressisme. Pero clar, ¿qué importa llançar una OPA hostil al proletariat mentres el bachiller Montilla puga arribar a final de més?

 

FONT: Llengua Valenciana Sí. 19-1-2006.

—————————————————————————–

¿T’agrada l’articul? Pots llegir molts més com este en el meu llibre PER A OFRENAR NOVES GLORIES A VALENCIA. ¡Fes clic en la portada!

portada-sa-lluna-3a

 

1 comentario (+¿añadir los tuyos?)

  1. J.Ferrer
    Feb 02, 2015 @ 07:34:04

    articul de 2006

    Me gusta

    Responder

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: