¿Per a quan una politica urbanistica i de vivenda eficaç?

078 construccio

Hi ha una conspiracio mafiosa entre els politics i els constructors per a lucrar-se abdos a base d’atracar als jovens que van a comprar-se una vivenda. L’especulacio urbanistica es pot acabar (si se vol) basicament a través de lliberalisar el sol (per a que no especulen en ell els Ajuntaments), construir més VPO, oferir seguritat juridica als propietaris de pisos buits per a que no tinguen por de llogar-los i castigar molt severament a tots els chupopters que, llegalment o no, cobren tot tipo de comissions que encarixen un pis. Pot fer-se pero no es vol.

1) Tenint en conte que el 50% del preu de la vivenda correspon al sol, aposte per una lliberalisacio del mateix. Tot el sol del païs deu ser urbanisable (a excepcio dels terrenys que estiguen protegits per interes nacional o ecologic) per a que aixina els principals especuladors, que són els Ajuntaments, paren de furtar ya d’una volta.

2) Construir més VPO, en numero important i no simbolic.

3) Aplastar als vampirs que cobren comissions de les vivendes (un quilo per a l’alcalde, un atre quilet per a Colege d’Arquitectes…) i que no fan sino encarir el preu.

4) Per a aumentar el mercat del lloguer, cal oferir seguritat juridica als arrendadors en Jujats del Lloguer que els garantisen l’expulsio immediata de l’arrendat que no pague la mensualitat o que espentole el pis.

5) Les vivendes buides poden rehabilitar-se i convertir-les en noves VPO.

6) Les vivendes noves deuen contar en places de garage, panells solars i habilitament per a discapacitats.

7) Cal un desglossament dels materials usats i un control exhaustiu de la calitat dels mateixos per a evitar que es venga com a insonorisat un pis que no ho és.

8) En una lliberalisacio del sol, pot planificar-se en 20 anys de bestreta l’urbanisme d’una ciutat, ara creix en el caos.

9) Al concedir llicencies, deu fer-se per un sistema mixt entre la subasta pura d’abans (poc social) i el concurs de hui (amanyat).

10) El creiximent de les ciutats deu ser preferentment vertical i no horisontal per a conservar l’horta.

11) Deu fomentar-se l’aparcament public i una bona xarcia de transports que comunique les arees metropolitanes.

12) Cal crear moltes ciutats miges per a que no s’aglomere la poblacio en les grans urbs.

FONT: Critica Social. 13-1-2005.

—————————————————————————–

¿T’agrada l’articul? Pots llegir molts més com este en el meu llibre PER A OFRENAR NOVES GLORIES A VALENCIA. ¡Fes clic en la portada!

portada-sa-lluna-3a

1 comentario (+¿añadir los tuyos?)

  1. J.Ferrer
    Sep 13, 2014 @ 16:38:51

    articul de 2005

    Me gusta

    Responder

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: