Des del Consell es prepara per a 2007 la reinstauracio del dret tradicional valencià, el qual fon eliminat i substituit pel dret castellà a partir de la derrota de la Guerra de Successio de 1707. Aço mos canviarà la vida a tots. El dret tradicional valencià fara per eixemple que si un pare de familia mor i no hi ha testament herede sa dòna. En el dret castellà són els fills qui hereden automaticament, lo qual ha produit l’afonament de no poques empreses que han desaparegut en la segona generacio, una volta els fills s’han fet en la propietat del pare.
En 2007 tambe s’acabarà com a formula predeterminada el regim de bens de guany en els matrimonis i al fi es recuperarà la separacio de bens com sistema predeterminat, tal i com era abans d’un cert 25 d’Abril de 1707. L’actual regim de bens de guany en la practica fa que quasi sempre en cas de separacio o divorç la dòna es quede en casa, fills, coche, cochera, chalet i mitat del sou del marit i el marit es quede en les factures. Darrere d’esta injusticia mos trobem en molts casos d’esposos que preferixen matar a la dòna a separar-se i perdre-ho tot.
Si be les femines carixen de proteccio contra la violencia domestica, estan ultraprotegides en les separacions i els divorços. El regim de separacio de bens és lo més just, ademes de lo habitual en Europa. Al cap i a la fi, si una dòna no vol saber res del seu ex-marit no em pareix just que sí que vullga saber de la seua cartera. Ademes, si en les unions homosexuals no ix beneficiada en la separacio una de les parts pel seu sexe (les dos parts tenen el mateix) no s’enten per qué en els matrimonis heterosexuals es partix de la base de castigar per norma a l’home.
La custodia compartida dels fills deu ser lo predeterminat. Un fill no deu usar-se com arma llançadissa ni deu vore al pare una volta cada quinze dies. Ara, en un 99% de casos la custodia es per a la mare, lo qual comporta un seqüestre llegal del fill. En lloc d’enviar el chiquet d’una casa a una atra com una pilota, deuria ser el fill qui vixquera sempre en la casa i els seus pares els qui es desplaçaren per a viure en ell (per temporades). Tant l’impagament de pensio com l’incompliment del regim de visites haurien de ser punits en igual força per la llei.
FONT: Critica Social. 2-10-2004.
—————————————————————————–
¿T’agrada l’articul? Pots llegir molts més com este en el meu llibre PER A OFRENAR NOVES GLORIES A VALENCIA. ¡Fes clic en la portada!
Ago 30, 2014 @ 12:23:48
articul de 2004
Me gustaMe gusta