El pijor eixèrcit d’Europa.

¿Sabeu quin és l’eixèrcit del món que més vegades ha atacat Espanya a lo llarc de l’història? No és l’eixèrcit anglés ni el francés… ¡És l’espanyol! Cinc guerres civils en tres sigles, incontables colps d’estat, incontables pronunciaments militars… ¡Sempre que hi hagut una dictadura allí han estat els nostres valerosos héroes per a donar-li soport!

Lo més sabi que podria haver fet Espanya és desmilitarisar-se com va fer Costa Rica. ¿I si mos ataca algun país veí? Atenent a les estadístiques lo més provable és que mos ataquen els nostres heroics militars. ¡Tot lo món a terra que venen els nostres! L’eixèrcit espanyol actua com unes verdaderes forces d’ocupació contra el seu propi poble.

Mentres que els soldats estatunidencs són ben valorats pels seus propis ciutadans, els soldats espanyols són uns empestats per als seus propis compatriotes. No ha d’estranyar gens ni mica puix els primers han donat sa vida per defendre la llibertat i els segons l’han donada per a acabar en ella. L’eixèrcit sempre al costat del dictador d’opereta de torn.

Fa més de cent anys que és incapaç de guanyar una guerra a ningú que no siga els seus propis ciutadans desarmats. Ha exportat el seu fracassat model a Hispanoamèrica. Inclús en els temps actuals, en tantes campanyes d’image disfrassades d’accions humanitàries, l’eixèrcit seguix sent atractiu només per a jóvens ni-nis que no aprofiten per a res més en la vida.

Des de permetre l’entrada de les tropes napoleòniques al desastre d’Annual. Des de la Guerra de Cuba a la frustració eterna de ser incapaços de conquistar Gibraltar. Un rosari de fracassos. La major medalla que es pot penjar el nostre brau eixèrcit és haver comés un genocidi en Amèrica contra uns pobres indígenes pacífics que no els havien fet cap mal.

Més generals que l’èixèrcit chinenc, que és el més gran del món. Una multitut d’oficials plens de condecoracions quan mai han eixit d’un despaig. Una cúpula tota plena de franquistes inclús més de quaranta anys despuix de la mort del dictador. Unes corrupteles impressionants que han fet de les forces armades un modus vivendi per a paràsits.

Soldats que no tenen ni el Graduat de la ESO i van de salvadors de la pàtria. Només cal vore als legionaris en el dia de la desfilada de les forces armades… El que aparenta tindre més cervell de tots és la cabra. ¿En quin eixèrcit del Primer Món es consideraria héroe un colpiste com José Millán-Astray? ¡L’eixèrcit espanyol és el més vergonyós d’Europa!

Anuncios

7 comentarios (+¿añadir los tuyos?)

 1. Josep Lluís Ferri i Aguar.
  Feb 03, 2018 @ 17:37:35

  Certament, has retratat la realitat pura i dura.

  Me gusta

  Responder

 2. Juan garcia sentandreu
  Mar 06, 2018 @ 10:53:23

  Lamentable articul, Josué. Demostres patir totes les dolencies de la subcultura dominant, la de la postveritat i la del nacionalisme hispanófobo. Menos mal que no t’has cregut les mentires del catalanisme cap al idioma valencià, encara que faces causa comú en ells contra Espanya. Una pena

  Me gusta

  Responder

 3. Alejandro
  Mar 09, 2018 @ 05:04:21

  Como te atreves a poner la cita de Lucio Anneo Séneca? Vaya tela.

  Me gusta

  Responder

 4. J.Ferrer
  Jun 03, 2018 @ 17:05:56

  Reportajes muy interesantes.

  Millán Astray: el hombre que luchó por una España fascista:

  https://www.eldiario.es/sociedad/Millan-Astray-hombre-Espana-fascista_0_777972628.html

  El psiquiatra republicano que salvó la vida por tratar a Millán Astray:

  https://www.nuevatribuna.es/articulo/historia/psiquiatra-republicano-vida-tratar-millan-astray/20161121163141134022.html

  Me gusta

  Responder

 5. Breogán
  Feb 07, 2019 @ 00:58:39

  vergonya? lo que es una vergüenza es el cinismo que has mostrado mencionando al ejército americano diciendo que “luchan por la libertad”, ¿la libertad de quién? Allá a donde han ido ha sido para imponer su voluntad empezando por la gran cantidad de naciones indias que destruyeron en su ruta al Oeste (exactamente lo mismo de lo que acusas al ejército español) para luego encima acabar imponiendo el control del gobierno federal a los colonos que habitaban esa región y que ni habían pedido, ni querían la intervención del gobierno. Pero claro, había que recaudar impuestos… ¿que no empezó su independencia porque no querían pagar impuestos al rey inglés?

  Le gusta a 1 persona

  Responder

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: